Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Πρωτοβουλία προς επίλυση της κρίσης με τις αλλαγές πληρωμάτων

Πρωτοβουλία προς την οικονομική υποστήριξη των χωρών που υιοθετούν τις καλύτερες πρακτικές για τη διευκόλυνση των αλλαγών πληρωμάτων, προχωρούν η International Transport Workers’ Federation (ITF) και το International Maritime Employers’ Council (IMEC). Ήδη προχώρησαν σε συνεισφορά $500.000 στο ταμείο της Singapore Shipping Alliance (SG-STAR) για .

Η εν λόγω συνεισφορά ενισχύει το SG-STAR Fund, ταμείο που δημιούργησαν η Ναυτιλιακή Αρχή της Σιγκαπούρης (MPA), η Singapore Shipping Association (SSA), η Singapore Maritime Officers Union (SMOU) και η Singapore Organization of Seamen (SOS). Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ITF, το ποσό που έχει συγκεντρώσει το ταμείο ανέρχεται πλέον περίπου στα $1,2 εκατ.

Πέρα από την ITF και το IMEC, σημαντική θα είναι και η συμβολή του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (ICS) στο SG-STAR Fund, το οποίο θα παράσχει και την απαραίτητη τεχνική υποστήριξη για την ενίσχυση της πρωτοβουλίας. Όπως αναφέρει η ITF, πρόκειται για την πρώτη τριμερή πρωτοβουλία για τη διευκόλυνση των αλλαγών πληρωμάτων παγκοσμίως.

Μετά την υπογραφή της επιστολής προθέσεων για το SG-STAR μεταξύ των MPA, SSA, SMOU και SOS, τον Αύγουστο του 2020, δημιουργήθηκε ομάδα εργασίας, η οποία σκοπεύει να συνεργαστεί με πολλά εμπλεκόμενα μέρη του ναυτιλιακού κλάδου για την επίλυση του ζητήματος των αλλαγών πληρωμάτων.

Η ομάδα εργασίας θα επικεντρωθεί αρχικά σε κράτη με παράδοση στην κατάρτιση ναυτικών, όπως οι Φιλιππίνες και η Ινδία, για τη λήψη πρωτοβουλιών που θα ενισχύσουν τη δυνατότητα αλλαγών πληρωμάτων εν μέσω πανδημίας.

Ο Γενικός Γραμματέας του ICS, Guy Platten, δήλωσε: «Η πανδημία του Covid-19 “παγιδεύει” άδικα τους ναυτικούς. Αυτή η πρωτοβουλία είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε για να επιλύσουμε την κρίση των αλλαγών πληρωμάτων».

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X