Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Κατασκευάζει υλικά για την ενέργεια ο Ρώσος ιδιοκτήτης του νέου υπό κατάσχεση γιοτ

Το σούπερ γιοτ Axioma κρατήθηκε στο λιμάνι του Γιβραλτάρ αφού ο ιδιοκτήτης του, Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ντμίτρι Πουμπιάνσκι, προστέθηκε στους καταλόγους κυρώσεων των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Πουμπιάνσκι, είναι ιδιοκτήτης ενός ρωσικού ομίλου παραγωγής σωλήνων, του OAO TMK, ο οποίος παρέχει υψηλής ποιότητας υλικά στον ρωσικό τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου. Ο λειτουργικός έλεγχος της εταιρείας έχει μεταφερθεί στον διευθύνοντα σύμβουλό της, Ιγκός Κορίτκο Igor και η ίδια η εταιρεία δεν αναφέρεται στους καταλόγους κυρώσεων της Δύσης. Έχει σημαντικές δραστηριότητες στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων τμημάτων στις ΗΠΑ, την ΕΕ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το Axioma είναι ένα σούπερ γιοτ 75 εκατομμυρίων δολαρίων που κατασκευάστηκε το 2013. Διαθέτει καταλύματα για 12 επιβάτες και 20 μέλη πληρώματος και δραστηριοποιείται κανονικά στη Μεσόγειο. Με μήκος 236 πόδια, είναι το μεγαλύτερο γιοτ που κατασκευάστηκε ποτέ από τουρκική αυλή.

Οι αρχές στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη συνεχίζουν να επιβάλλουν κυρώσεις στα περιουσιακά στοιχεία άλλων Ρώσων δισεκατομμυριούχων, συμπεριλαμβανομένων πρόσθετων γιοτ. 

Οι Αμερικανοί ερευνητές λέγεται ότι έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το μεγαγιότ Scheherazade, αξίας 700 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο βρίσκεται επί του παρόντος αγκυροβολημένο στη Marina di Carrara, στην Ιταλία. Το σκάφος φημολογείται ότι ανήκει κρυφά στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Τα πραγματικά στοιχεία του ιδιοκτήτη του γιοτ δεν έχουν εξακριβωθεί, ενώ ο καπετάνιος του αρνήθηκε ότι το πλοίο συνδέεται με τον Πούτιν. 

Ωστόσο, τη Δευτέρα, μια ερευνητική ομάδα που προσλήφθηκε από τον Ρώσο πολιτικό της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι ισχυρίστηκε ότι βρήκε ισχυρά στοιχεία: ένα αντίγραφο του καταλόγου του πληρώματος του Σεχεραζάντ. 

Ισχυρίζονται ότι το πλήρωμα του πλοίου αποτελείται από Ρώσους υπηκόους, εκτός από τον καπετάνιο – και ένας έλεγχος ιστορικού αποκάλυψε ότι 10 από αυτούς είχαν σχέση εργασίας με την FSO, την οργάνωση προσωπικής ασφάλειας του Πούτιν.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X