Νέα

  • ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Πολύχρωμο ψάρι 100λίβρες, βρέθηκε σε μια παραλία στο Όρεγκον

Ένα μεγάλο πολύχρωμο ψάρι 100 λίβρες, βρέθηκε στην ακτή του Όρεγκον την περασμένη εβδομάδα όλοι οι ειδικοί και αξιωματούχοι του ενυδρείου αποκαλούσαν σπάνιο περιστατικό.

Τα ψάρια opah, επίσης γνωστά ως moonfish, ανακαλύφθηκαν στο Sunset Beach στο Seaside, μια πόλη στη βορειοδυτική πλευρά του κράτους. Το ψάρι είναι «σπάνιο στην ακτή του Όρεγκον», είπε το Seaside Aquarium σε μια ανάρτηση στο Facebook.

Ο Keith Chandler, γενικός διευθυντής του Seaside Aquarium, δήλωσε στο CNN ότι ένα opah στην ακτή του Όρεγκον είναι “ασυνήθιστο να βρεθεί” και πρόσθεσε επίσης ότι το ψάρι ήταν “σε υπέροχο σχήμα”.

«Είναι πολύ ωραία ψάρια και συνήθως δεν τα βλέπουμε στην ακτή», δήλωσε ο Τσάντλερ. «Ήταν πολύ συναρπαστικό για τους ντόπιους το ότι βρέθηκε στην ακτή».

Σύμφωνα με την Εθνική Ωκεάνια και Ατμοσφαιρική Διοίκηση (NOAA), λίγα είναι γνωστά αφού ζουν βαθιά στον ωκεανό. Το είδος βρίσκεται συνήθως σε εύκρατα και τροπικά νερά.

Το opah είναι ένα ασυνήθιστο ψάρι, σύμφωνα με το NOAA, έχουν ένα στρογγυλό, επίπεδο σώμα με ασημί γκρι χρώμα.

«Τα πτερύγια και το στόμα τους είναι κόκκινα και τα μεγάλα μάτια τους είναι περικυκλωμένα με χρυσό.» Λόγω της κατάστασης στην οποία βρέθηκαν τα ψάρια, ο Τσάντλερ πιστεύει ότι βρισκόταν στην παραλία μόνο για λιγότερο από μία ώρα προτού το ενυδρείου λάβει ειδοποιηθέι.

Το opah αποθηκευτηκε  σε ένα μεγάλο καταψύκτη, είπε ο Chandler. Το ενυδρείο σχεδιάζει να συνεργαστεί με μια τοπική οργάνωση, το Columbia River Maritime Museum, για την ανατομή των ψαριών. Το ενυδρείο πρόσθεσε ότι μια τυχερή σχολική ομάδα θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει στην ανατομή.

Ο Τσάντλερ είπε ότι το ενυδρείο σχεδιάζει να «πάρει όλα τα δεδομένα» από την ανατομή για να μάθει περισσότερα για το είδος αυτό .

Πηγή: CNN

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X