Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Παραμένει στο πορτοκαλί ο κίνδυνος για έντονες καταιγίδες – Θαλασσοταραχή σε όλη την Κύπρο

Παραμένει σε ισχύ και σήμερα Κυριακή η πορτοκαλί προειδοποίηση που εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας, εξαιτίας της κακοκαιρίας που άρχισε να επηρεάζει την Κύπρο από το βράδυ του Σαββάτου.  

Η Carmel, αναμένεται να δώσει συνδυασμό παρατεταμένων βροχών και τοπικά ισχυρών καταιγίδων.  Σύμφωνα με την προειδοποίηση, η συνολική βροχόπτωση πιθανό τοπικά να κυμανθεί μεταξύ 85 και 110 χιλιοστών το 24ωρο. 

Εντείνονται οι βροχές το απόγευμα

Το βαρομετρικό χαμηλό, με την ονομασία CARMEL, θα επηρεάζει την περιοχή μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας. Στην συνέχεια αναμένεται ασθενής ψηλή πίεση.Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με βροχές κατά διαστήματα, τοπικές καταιγίδες και χιονόπτωση τοπικά στα ορεινά. Τα φαινόμενα παροδικά θα είναι έντονα και παρατεταμένα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ αλλά σταδιακά στα παράλια ή και σε καταιγίδες πολύ ισχυροί και παροδικά σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης, αλλά στα προσήνεμα κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης.

Η θάλασσα της Λεμεσού κάθε άλλο παρά γαλήνια έμοιαζε πρωί πρωί, όπως την φωτογράφισε ο γνωστός φωτογράφος Ρόμος Κοτσώνης.

Photo: Cyprus from Above

Και στην Ελεύθερη Αμμόχωστο η φουρτουνισμένη θάλασσα, δείχνει κι αυτή στο έλεος της Carmel.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία, απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και καταιγίδες, καθώς και χιονόπτωση τοπικά στα ορεινά. Τα φαινόμενα παροδικά θα είναι έντονα και παρατεταμένα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και αρχικά στα παράλια τοπικά πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ αλλά σε υπήνεμες περιοχές του εσωτερικοί μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X