Νέα

  • ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Πάφος: Δεν ήταν δελφίνι που εκβράστηκε αλλά το ίδιο είδος φάλαινας που πέθανε και στη Σαλαμίνα

Αρχικά η πληροφορία αναφερόταν στον εκβρασμό ενός νεκρού δελφινιού στην άκρη της ακτής της παραλίας των Μαντριών στην Πάφο.

Στην περιοχή κλήθηκε ο επιθεωρητής του Τμήματος Αλιείας  στην Πάφο, Αργύρης Παναγόπουλος, ο οποίος έσπευσε στη σκηνή μαζί με λειτουργούς του τμήματος.

Όπως διαπιστώθηκε, με την άφιξη του επαρχιακού κλιμακίου στην παραλία, το νεκρό θηλαστικό ήταν τελικά μία φάλαινα από το είδος Ζιφιός.

Σε επικοινωνία του Enalios, με το Τμήμα Αλιείας μας αναφέρθηκε ότι  έχουν ήδη ληφθεί δείγματα για τη διενέργεια νεκροψίας από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες για διερεύνηση των αιτιών του θανάτου της φάλαινας.

Το είδος Ζιφιός προέρχεται από τη βαθιά  θάλασσας και σπάνια εντοπίζεται στην παράκτια ζώνη.

Στην δική μας περιοχή, είχαμε ξανά εκβρασμό του συγκεκριμένου είδους το 2001, ενώ πέρσι παρατηρήθηκε η παρουσία του στα βαθιά νερά της Κύπρου.

Το ίδιο είδος φάλαινας  είχε εμφανιστεί και στις 29 Ιανουαρίου στα αβαθή του όρμου Σελήνια στη Σαλαμίνα μετά από διαδοχικές παρουσίες το περασμένο διάστημα στα παράλια της Αττικής.

Παρά τις προσπάθειες των κτηνιάτρων να βοηθήσουν στην ανάρρωση της, ώστε να επιστρέψει πίσω στα βαθιά νερά η φάλαινα επέστρεφε, ζητώντας προφανώς βοήθεια και εν τέλει  εντοπίστηκε νεκρή στις 2/2/22 από το Λιμεναρχείο Σαλαμίνας στα παράλια της Χερσονήσου Κυνόσουρα στην ανατολική πλευρά του νησιού. 

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X