Νέα

  • Uncategorized

Οι επιστήμονες βγαίνουν στον ωκεανό για να τον κατανοήσουν

Βγαίνουν στην ανοικτή θάλασσα, για να συλλέξουν πληροφορίες σε σχέση με τις συνθήκες τις συνθήκες των ωκεανών και τους μικροσκοπικούς οργανισμούς που τρώνε τα ψάρια όπως ο σολομός και οι σαρδέλες στον ωκεανό.

Οι επιστήμονες θα κατευθυνθούν στο Bell M. Shimada για να ερευνήσουν το οικοσύστημα του ρεύματος της βόρειας Καλιφόρνια.

Ο ωκεανός θεωρείται ένα σημαντικό μέρος του κύκλου ζωής τους, που βρίσκεται όμως εκτός του οπτικού μας πεδίου και άρα ένα μεγάλο μέρος του, παραμένει ανεξερεύνητο.

Οι επιστήμονες έχουν κάνει δειγματοληψία σε περιοχές των ακτών του Όρεγκον και της Ουάσιγκτον για 20 χρόνια και δηλώνουν πως σε κάθε ταξίδι ανακαλύπτουν κάτι νέο.

Το 2015,  οι ερευνητές  ανακάλυψαν μια άνθιση πυροσώματος..

Πέρυσι σημειώθηκαν μερικές από τις καλύτερες συνθήκες των ωκεανών σε περισσότερα από 20 χρόνια για τον σολομό, αν και οι επιστήμονες είναι λιγότερο σίγουροι για το τι θα φέρουν οι συνθήκες των ωκεανών αυτή τη στιγμή.

Ο ωκεανός είναι το μέρος όπου ο σολομός ωριμάζει, ωστόσο οι επιστήμονες γνωρίζουν ακόμα πολύ λίγα για τη ζωή του σολομού στη θάλασσα. Ο σολομός αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις στον ωκεανό, συμπεριλαμβανομένων των αρπακτικών, των σταγόνων ζεστού νερού και της οξίνισης των ωκεανών.

«Αυτή τη στιγμή δεν καταλαβαίνουμε πολλά και νιώθουμε: ίσως υπάρχουν πραγματικά κάποια κρίσιμα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε που θα ωφελούσαν τον σολομό, αλλά δεν ξέρουμε ποια είναι αυτά αυτή τη στιγμή γιατί ο ωκεανός είναι απλώς ένα μεγάλο μαύρο κουτί», δήλωσε μέλος της ομάδας των ερευνητών, οι οποίοι θα παραμείνει στη θάλασσα μέχρι τις 18 Μαΐου.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X