Νέα

  • ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ξεκίνησε το ταξίδι του το πρώτο ερευνητικό σκάφος του  Άμπου Ντάμπι

Την δεύτερη εβδομάδα Ιανουαρίου, η Environmental Agency – Abu Dhabi (EAD) καθέλκυσε το πρώτο της ερευνητικό σκάφος για να ενισχύσει τις συνεχιζόμενες ωκεανογραφικές ερευνητικές προσπάθειες στο Εμιράτο.

Το σκάφος με την ονομασία Jaywun,  είναι το πρώτο και το πιο προηγμένο πλοίο θαλάσσιας έρευνας στα ΗΑΕ. Το πλοίο κατασκεύασε η Freire Shipbuilding Company στο Vigo της Ισπανίας, σε συνεργασία με την Abu Dhabi Shipbuilding Company.

Το πλοίο μήκους 50 μέτρων μπορεί να φιλοξενήσει 30 άτομα. Είναι εξοπλισμένο με έξι επιστημονικά εργαστήρια για τη μελέτη δειγμάτων και ένα τηλεχειριζόμενο όχημα (ROV).

Το πλοίο θα επιχειρεί στα χωρικά ύδατα των ΗΑΕ, συμπεριλαμβανομένων του Περσικού Κόλπου και του Κόλπου του Ομάν.

Επιπλέον, η EAD θα χρησιμοποιήσει το Jaywun,  για να ολοκληρώσει συνεχείς μελέτες για το θαλάσσιο περιβάλλον και την αλιεία στα βαθιά νερά. Άλλες περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες που θα υποστηρίξει το σκάφος, περιλαμβάνουν το έργο αξιολόγησης μπλε άνθρακα των ΗΑΕ για την αλιεία ωκεανών.

Μέρος του σχεδίου εργασίας του έργου περιλαμβάνει τη δημιουργία βάσης DNA για τα κύρια είδη ψαριών των ΗΑΕ. Αυτά τα δεδομένα αναμένεται να παρέχουν μια σαφή εικόνα της κατάστασης και των τάσεων στην αλιεία των ΗΑΕ και τελικά να βοηθήσουν την EAD να σχεδιάσει και να εφαρμόσει πρωτοβουλίες για τη βιωσιμότητα.

Το Jaywun ξεκίνησε παρθενικό του  ταξίδι τον Νοέμβριο, διανύοντας απόσταση μεγαλύτερη από 6200 μίλια και διασχίζοντας τα χωρικά θαλάσσια ύδατα 25 χωρών.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X