Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Νέο άλμα στα ναύλα των κοντέινερ – Αυξήσεις σε υπολογιστές, έπιπλα και ρούχα

Η τιμή για ένα μόνο εμπορευματοκιβώτιο έχει εκτοξευθεί στα ύψη τους τελευταίους 18 μήνες, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού προκάλεσε αναταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα. Το κόστος έχει αυξηθεί κατά επτά φορές, αν όχι περισσότερο.Η παγκόσμια αύξηση των ναύλων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων θα μπορούσε να οδηγήσει τις τιμές καταναλωτή κατά 1,5% υψηλότερα το 2022, σύμφωνα με έκθεση της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη (UNCTAD).

Η τιμή για ένα μόνο εμπορευματοκιβώτιο έχει εκτοξευθεί στα ύψη τους τελευταίους 18 μήνες καθώς η πανδημία του κορωνοϊού προκάλεσε αναταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα. Το κόστος έχει αυξηθεί κατά επτά φορές, αν όχι περισσότερο. Υπολογιστές, ηλεκτρονικά προϊόντα, έπιπλα, υφάσματα, αναμένεται να καταγράψουν αύξηση στην τιμή τους περίπου 10%.

«Η ανάλυση της UNCTAD δείχνει ότι η τρέχουσα αύξηση των ναύλων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, εάν διατηρηθεί, θα μπορούσε να αυξήσει τα παγκόσμια επίπεδα τιμών εισαγωγής κατά 11% και τα επίπεδα τιμών καταναλωτή κατά 1,5% από τώρα έως το 2023», ανέφερε η έκθεση του ΟΗΕ.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X