Νέα

  • ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΖΙΟΥ

Μια σύγχρονη γοργόνα στη Λεμεσό, μας γνωρίζει τη μαγεία του δικού της βυθού

Μαρία Παπαδοπούλου: “Η θάλασσα είναι η αγάπη και ψυχοθεραπεία μου

Κολυμβήτρια από τα έξι της. Μέχρι τα δώδεκα ξεχώρισε το ταλέντο της και ο προπονητής της στο ναυτικό Όμιλο Αμμοχώστου άρχισε να την καθοδηγεί να την ενθαρρύνει να συνεχίσει την κολύμβηση. Σήμερα τη συναντάς στο γραφείο Αθλητισμού του Δήμου Λεμεσού και όπου υπάρχει θάλασσα.

Να βρίσκεται σε μια σανίδα και να δαμάζει τα κύματα, να βρίσκεται στο βυθό και να χάνεται στη μαγεία του.

Και βεβαίως να παρασύρει μαζί της, όσους γνωρίζουν το πάθος της, για τα θαλάσσια αθλήματα. Κάθε φωτογραφία που χάρισε στο www.enalios.com.cy, μοναδική. Απολαύστε με την άδεια της και διαβάστε τα όμορφα μηνύματα της για τον αθλητισμό!

Στα 14 μπήκα πρώτη φορά στην Εθνική ομάδα κολύμβησης και κάπου εκεί αποφάσισα ότι αυτό ήθελα να ακολουθήσω ως καριέρα. Με πολλή προσπάθεια και τη στήριξη των δικών μου ανθρώπων έφθασα στον πρωταθλητισμό. Μια αφοσιωμένη διαδρομή γεμάτη πειθαρχία και στερήσεις, αλλά για να φθάσεις τον πρωταθλητισμό είναι κάτι που πρέπει να αγαπάς και να το θέλεις πολύ.

Ήταν ένα στοίχημα με τον εαυτό μου και τα θέλω μου και παρόλο που ήταν μοναχική πορεία οι γονείς μου ήταν υποστηρικτές μου σε κάθε στάδιο, όπως και ο προπονητής που πίστευε σε μένα. Μετά άρχισα να κατακτώ διακρίσεις, τίτλους, επιτυχίες μέχρι που πήγα Αμερική και ακολούθησα παράλληλες σπουδές στο διοικητικό κομμάτι του αθλητισμού.

Κάθε μέρα επαφή με το νερό, πρωινό ξύπνημα, προπονήσεις, προγράμματα εξουθενωτικά σε συνδυασμό με σχολεία και πανεπιστήμιο.

Πολλές φορές αισθάνθηκα κούραση και ζήλευα την ανεμελιά των φίλων μου, αλλά δεν έχω μετανιώσει γι’ αυτή την πορεία. Απεναντίας κέρδισα πάρα πολλά από τον πρωταθλητισμό. Κυρίως ότι έχτισα ένα χαρακτήρα που με βοήθησε να αντιμετωπίσω διάφορες καταστάσεις στα υπόλοιπα επίπεδα της πραγματικής ζωής.

Το 2001 πήρα το Μεσογειακό μου μετάλλιο

Κάτι που σήμαινε πλέον και επαγγελματική αποκατάσταση. Πλέον πληρωνόμουν για να κολυμπώ.

Η θάλασσα, η μεγάλη μου αγάπη  

Παράλληλα με τις αμέτρητες ώρες στην πισίνα για να διατηρώ τους στόχους μου έκλεβα χρόνο να διατηρώ και την επαφή  μου με τη θάλασσα. Με κέρδισε από την πρώτη στιγμή το kite-surfing μέχρι και σήμερα το αναζητώ. Ότι θαλάσσια αθλήματα υπάρχουν τα δοκίμασα, όπως καταδύσεις, SUP, kite-surfing, κανό, wakesurf και wind-surfing. Aλλά με κέρδισε το kite-surfing περισσότερο.

Ολόχρονα βρίσκομαι στη θάλασσα από πολύ μικρή ηλικία. Βουτάς και ξεχνάς τα πάντα. Κάθε πρωί βλέπω ηλικιωμένους να περπατούν και να κολυμπούν. Τους χαίρομαι και τους θαυμάζω, κάνουν κάτι απόλυτα υγιές. Ζούμε σε νησί και είμαστε τυχεροί που μας περιβάλλει θάλασσα.

Στο Δήμο Λεμεσού, προωθούμε τον αθλητισμό σφαιρικά

Διοικητικά έχω την ευκαιρία μέσα από τα σχολεία να προωθήσουμε τον αθλητισμό, στα Δημοτικά κυρίως είναι η ηλικία που πρέπει να τους μυήσεις το ερέθισμα του αθλητισμού.

Οι καλύτερες φιλίες μου ανθεκτικές στο χρόνο, είναι από το χώρο του αθλητισμού. Στο Δήμο Λεμεσού προωθούμε μέσω διαφόρων εκδηλώσεων όλα τα αθλήματα, από αναρρίχηση, μέχρι πιγκ πογκ. Στόχος μας είναι να γνωρίσει ο κόσμος ποιες ευκαιρίες υπάρχουν στην Λεμεσό για να αθληθούν και να επιλέξουν τι τους ταιριάζει, τι αγαπούν και τι θέλουν να ακολουθήσουν.

Μέσα από τα σχολεία πραγματοποιούμε διάφορες εκστρατείες και επικεντρωνόμαστε στη νέα γενιά και τις οικογένειες τους για να στηρίξουν επιλογές στον αθλητισμό. Αρκετές φορές μας συνοδεύουν αθλητές που έχουν διακριθεί και τους μιλούν για τη μαγεία και τα οφέλη του αθλητισμού

Είμαστε τώρα στο στάδιο που προσπαθούμε να αναπτύξουμε κάποιες αθλητικές εγκαταστάσεις για να υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες. Είχαμε κερδίσει ως Λεμεσός και τον τίτλο «Ευρωπαϊκή πόλη αθλητισμού 2020», κάτι που μας ανέτρεψε η πανδημία.

Είχαμε καταρτίσει ένα πλούσιο και ποικίλο πρόγραμμα αθλητικών εκδηλώσεων που δυστυχώς αναβλήθηκαν. Ελπίζουμε να επαναπρογραμματιστεί και να υλοποιήσουμε το σχεδιασμό. Στις βλέψεις μας είναι και η φιλοξενία και διοργάνωση στη Λεμεσό, διεθνών εκδηλώσεων αθλητισμού και είμαστε σε καλό δρόμο.  

Νέοι, αφήστε τα ηλεκτρονικά παιγνίδια και αφεθείτε στη θάλασσα

Στους νέους θα έλεγα να αφήσουν τα τάμπλετ και τα ηλεκτρονικά παιγνίδια, να βγουν έξω να κοινωνικοποιηθούν. Ο χώρος που σου χαρίζει απόλυτη ελευθερία είναι η θάλασσα.

Να την αγαπήσουν να τη γνωρίσουν και να ασχοληθούν αρχίζοντας από το κολύμπι και ανακαλύπτοντας πόσα οφέλη μπορεί να αποκομίσουν από το ανεξάντλητο δώρο της φύσης που λέγεται θάλασσα.

Οι φωτογραφίες είναι από την προσωπική συλλογή της Μαρίας Παπαδοπούλου για το www.enalios.com.cy και την ευχαριστούμε!

Εnalios Media

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X