Νέα

  • Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΩΚΕΑΝΟΥΣ

Με τεχνητή νοημοσύνη μεταμορφώνεται η ναυτιλία

Πηγή: Reporter.gr

Ψηφιακές λύσεις που θα επιτρέπουν τη λήψη εμπορικών αποφάσεων στη βάση πραγματικών δεδομένων, έρχονται να παρέχουν στους επαγγελματίες της ναυτιλιακής αγοράς, καινοτόμα ψηφιακά προϊόντα.

Λύσεις που θα επιτρέψουν στους επαγγελματίες να εξοικονομήσουν χρήματα βελτιστοποιώντας τις λειτουργίες τόσο στα πλοία όσο και στα λιμάνια, καθώς θα τους επιτρέπουν τη λήψη αποφάσεων βάσει δεδομένων σε πραγματικό χρόνο.

Επί τούτου, ανακοινώθηκε τον Απρίλιο, η συνεργασία για την ανάπτυξη ψηφιακών προϊόντων με τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) για τη ναυτιλιακή αγορά, της Spire Global, ενός παγκόσμιου παρόχου λύσεων AIS δεδομένων και πρόβλεψης καιρού, και της VesselBot, μιας εταιρείας τεχνολογίας Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) και μεγάλων δεδομένων (Big Data) με εξειδίκευση στον τομέα της ναυτιλίας.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, κάθε οργανισμός προσφέρει ένα συνδυασμό δεδομένων και εξειδικευμένης εμπειρίας. Ουσιαστικά, συνδυάζονται τα δεδομένα παρακολούθησης AIS της Spire, δεδομένα καιρού και άλλες υπηρεσίες με τη γνώση της αγοράς και την τεχνογνωσία της VesselBot.

Και οι δύο κολοσσοί της τεχνολογίας εξέφρασαν την ανυπομονησία τους να αναπτυχθεί η κοινή συνεργασία σε καινοτόμες ψηφιακές λύσεις που θα επιλύσουν πραγματικά προβλήματα και θα βελτιστοποιήσουν την αποδοτικότητα στη συνεχώς μεταβαλλόμενη ναυτιλιακή αγορά. Εξέφρασαν δε την πεποίθηση ότι, η ναυτιλιακή βιομηχανία είναι ώριμη για ψηφιακή μεταμόρφωση.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X