Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Με καραβάνια οι εξαγωγές σιτηρών – 25 εκ. τόνοι σιτηρών, εγκλωβισμένοι στα ουκρανικά λιμάνια

Το Πολεμικό Ναυτικό της Ουκρανίας επιβεβαίωσε ότι έχουν ξεκινήσει οι εργασίες σε τρία ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας με στόχο την προετοιμασία για την επανέναρξη των εξαγωγών σιτηρών.

«Σε σχέση με την υπογραφή της συμφωνίας για την άρση αποκλεισμού (από τη Ρωσία) ουκρανικών λιμανιών για την εξαγωγή σιτηρών, οι εργασίες έχουν ξεκινήσει εκ νέου στα λιμάνια της Οδησσού, του Τσορνομόρσκ και του Πιβντένι», ανέφερε το Πολεμικό Ναυτικό σε ανάρτηση του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Η αναχώρηση και η άφιξη πλοίων στα θαλάσσια λιμάνια αναφέρεται, θα πραγματοποιηθούν με το σχηματισμό ενός καραβανιού που θα συνοδεύει το προπορευόμενο πλοίο.

Στο μεταξύ Ευρωπαϊκά λιμάνια διεκδικούν πρωταγωνιστικό ρόλο στη μεταφορά των Ουκρανικών σιτηρών καθώς έντονες είναι οι προσπάθειες να καταστούν ελληνικά λιμάνια, κόμβοι μεταφοράς σιτηρών από την Ουκρανία και συγκεκριμένα τα λιμάνια Θεσσαλονίκης και Αλεξανδρούπολης.Σε εξέλιξη είναι διαβουλεύσεις προκειμένου να εξασφαλιστεί ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για την κατασκευλη υποδομών.

Στο παιχνίδι καραδοικεί να μπει και η Τουρκία, έχοντας ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τη Ρωσία. Υπολογίζεται ότι περίπου 25 εκ. τόνοι ουκρανικών σιτηρών είναι εγκλωβισμένα στα ουκρανικά λιμάνια, ενώ άλλοι 20 εκατ. τόνοι αναμένεται να προκύψουν από τη φετινή σοδειά.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X