Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

ΚΣΕΔ: Ανά ζεύγη οι καταδύσεις και να τηρούνται οι κανόνες ασφάλειας της θάλασσας

Φωτογραφικό υλικό από την επιχείρηση διάσωσης Δύτη 33 ετών που είχε εξαφανισθεί στον Ακάμα, έδωσε στη δημοσιότητα το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, απευθύνοντας έκκληση στους δύτες να εφαρμόζουν τους κανόνες ασφάλειας στη θάλασσα.  Η επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία.

Το μήνυμα που δόθηκε στο ΚΣΕΔ το Σάββατο 25 Ιουλίου 2020 στις 14:39, έκανε λόγο για αγνοούμενο δύτη στη θαλάσσια περιοχή Κάβο Αρναούτη, στον Ακάμα. Άμεσα ενεργοποιήθηκε το Εθνικό Ειδικό Σχέδιο Έρευνας-Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ». Κινητοποιήθηκαν το σκάφος της Λιμενικής & Ναυτικής Αστυνομίας, ελικόπτερο της 460 Μοίρας Έρευνας Διάσωσης της Διοίκησης Αεροπορίας, του ΓΕΕΦ, καθώς και εξειδικευμένοι νοσηλευτές της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων.

Δύο περίπου ώρες αργότερα, στις 16:45, ο αγνοούμενος δύτης εντοπίστηκε από το ελικόπτερο της 460ΜΕΔ σε καλή κατάσταση, 1,5 ΝΜ από το Κάβο Αρναούτη και διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.

Με αφορμή το περιστατικό, το ΚΣΕΔ απηύθυνε έκκληση για άλλη μια φορά στους δύτες, να τηρούν τη σχετική νομοθεσία και να εφαρμόζουν τους κανόνες ασφαλείας στη θάλασσα. Επιπλέον, υπενθυμίζει ότι ότι πρέπει να καταδύονται, τουλάχιστον ανά ζεύγη και όταν η κατάσταση της θάλασσας το επιτρέπει.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X