Νέα

  • Μη κατηγοριοποιημένο

Κρίθηκε πλημμελής η έρευνα και αθωώθηκαν οι 4 για το σκάνδαλο της Εμπορικής Ναυτιλίας

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού έκρινε αθώους, απαλλάσσοντας από όλες τις κατηγορίες, όλους τους εμπλεκόμενους που οδηγήθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης, στο σκάνδαλο με το τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας.

Πρόκειται για τον 49χρονο υπάλληλο του τμήματος Εμπορικής Ναυτιλίας ο οποίος μέχρι σήμερα ήταν σε διαθεσιμότητα, μια γυναίκα από την Πολωνία και δύο εταιρείες.

Η υπόθεση, οδηγήθηκε στα δικαστήρια πριν από 2 χρόνια, έπειτα από καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία το 2015 και αφορούσε στα ευρωπαϊκά χρηματοδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα στο Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας και την κατάχρηση ποσού ύψους 150 χιλιάδων ευρώ.

Στην πολυσέλιδη απόφαση του το δικαστήριο αθώωσε και απάλλαξε τους τέσσερις κατηγορούμενους από 53 συνολικά κατηγορίες, κατόπιν ακροαματικής διαδικασίας. Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης κατέθεσαν ως μάρτυρες κατηγορίας 21 πρόσωπα και ένα πρόσωπο ως μάρτυρας υπεράσπισης.

Όπως έκρινε το δικαστήριο η διερεύνηση από πλευράς αστυνομίας ήταν πλημμελής, ενώ παραβιάστηκε το δικαίωμα των κατηγορουμένων σε δίκαιη δίκη, κρίνοντας ταυτόχρονα ότι παραβιάστηκαν συνταγματικά δικαιώματα τους.

Οι κατηγορίες που αντιμετώπιζαν οι τέσσερις αφορούσαν τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, δόλο, παροχή και λήψη πληροφοριών σε σχέση με προσφορές από ερευνητικά προγράμματα που επιχορηγούνταν από την Ε.Ε. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο τα εν λόγω αδικήματα, είχαν διαπραχθεί κατά τα έτη 2012 -2015.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X