Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Κορωνοϊός «χτύπησε» το κρουαζιερόπλοιο Aida Nova με 4,5 χιλ. επιβάτες

Η Πρωτοχρονιά του 2022 ναυάγησε για 4,5 χιλιάδες ταξιδιώτες από Γερμανία Ελβετία και Αυστρία, που ταξίδευαν με το Aida Nova, όταν νέα κρούσματα κορωνοϊού, έκαναν την εμφάνιση τους σε κρουαζιερόπλοιο. Το Aida Nova  βρίσκεται στην Λισαβόνα και παρά την αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων αρκετοί επιβάτες και μέλη πληρώματος βρέθηκαν θετικοί στον  κορωνοιό.

Όλοι οι επιβαίνοντες που βρέθηκαν θετικοί  είχαν μόνο ήπια συμπτώματα, «λόγω της τρέχουσας κατάστασης, ωστόσο, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε το ταξίδι με την Aida Nova στα Κανάρια Νησιά όπως είχε προγραμματιστεί μέχρι τις 5 Ιανουαρίου 2022», δήλωσε η Aida Cruises την Κυριακή  από την έδρα της  στο Ρόστοκ.

Οι επιβάτες της κρουαζιέρας έπρεπε ήδη να περάσουν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στη στεριά στη Λισαβόνα. Το προγραμματισμένο ταξίδι για να θαυμασουν τα θεαματικά πυροτεχνήματα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς πάνω από το λιμάνι Funchal στο νησί της Μαδέρα του Ατλαντικού ακυρώθηκε.

Η Aida Cruises ανέφερε στην ανακοίνωση της ότι τα θετικά κρούσματα κορωνοϊού ανακαλύφθηκαν νωρίς κατά τη διάρκεια συνήθων τεστ και ότι όσοι βρέθηκαν θετικοί φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχεία της Λισαβόνας σε συντονισμό με τις αρχές της Λισαβόνας. Τα μέλη του πληρώματος είχαν μόνο ήπια συμπτώματα και θα λάβουν ιατρική φροντίδα.

Η ανακοίνωση έγινε από τον πλοίαρχο στις 14.10 ώρα Κεντρικής Ευρώπης live στις οθόνες των τηλεοράσεων στις καμπίνες και στα Video walls του πλοίου,  Το Aida Nova   θα κατέπλεε  στις 5 Ιανουαρίου  στα Κανάρια Νησιά. Το πλοίο όπως είναι λογικό και προβλεπόμενο, διακόπτει την κρουαζιέρα του και οι υγιείς επιβάτες θα πετάξουν αύριο, Δευτέρα 3 Ιανουαρίου,  με ναυλωμένες από την Aida πτήσεις πίσω στην Γερμανία.

Όπως σχολιάζουν στελέχη της κρουαζιέρας «είναι κακό νέο γενικά, σε συνδυασμό  με τις εξαγγελίες του CDC των ΗΠΑ  με αυστηρή σύσταση αποφυγής της κρουαζιέρας». Το AIDA Nova είναι ναυπηγημένο στη Γερμανία και το πρώτο κρουαζιερόπλοιο  που χρησιμοποιεί LNG  για την πλοήγησή του μειώνοντας την εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X