Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Ισπανία: Σχολείο μεταφέρθηκε στην παραλία λόγω κορωνοϊού – Βίντεο

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι εικόνες από την Ισπανία, όπου ένα σχολείο μεταφέρθηκε στην παραλία, με τα μαθήματα να γίνονται δίπλα στη θάλασσα, λόγω κορωνοϊού.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, τα θρανία έχουν τοποθετηθεί στην άμμο και μεταξύ τους υπάρχει απόσταση. Τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί φορούν μάσκα για τον κορωνοϊό.

Ορισμένοι από τους μαθητές έχουν βγάλει τα παπούτσια τους, την ώρα που άλλοι συγκρατούν χαρτιά στο θρανίο τους για να μην τα παρασύρει ο αέρας. 

Οι εικόνες είναι από τη Μούρθια. Το συγκεκριμένο project εντάσσεται στο σχέδιο «Fresh Air», το οποίο αποτελεί μια διαφορετική πρόταση στην τηλεκπαίδευση με έμφαση στη διά ζώσης μάθηση σε εξωτερικούς χώρους, με την παράλληλη τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων από τα υγειονομικά πρωτόκολλα, προκειμένου να μπει «φρένο» στη διασπορά του ιού στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Με 3.347.512 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού η Ισπανία είναι 9η παγκοσμίως σε συνολικές μολύνσεις Covid-19. Τα συνολικά θύματα της πανδημίας είναι 76.328.

«Είναι ασφαλές, τα παιδιά το διασκεδάζουν» ανέφερε σε δήλωσή του ο καθηγητής Αγγλικών, Juan Francisco Martinez. Και πρόσθεσε: «Αυτά που μαθαίνουν εδώ δεν τα ξεχνούν».

«Μου αρέσει να πηγαίνω στην παραλία» δηλώνει ο 9χρονος Αντόνιο. Και προσθέτει: «Προτιμώ να είμαι στην παραλία, γιατί νιώθω πιο χαλαρός και άνετος».

Από τη μεριά της η 10χρονη Λουθ τονίζει στο Reuters: «Μου αρέσει πολύ γιατί είμαι με τους φίλους μου, είμαι στην παραλία, λατρεύω την παραλία. Το καλοκαίρι πάντα έρχομαι εδώ για να κολυμπάω, κάθε μέρα, και μου αρέσει η άμμος».

Στο συγκεκριμένο σχολείο που έχει μεταφερθεί στην παραλία, έχουν σχηματιστεί 8 γκρουπ μαθητών, ηλικίας 3 – 12 ετών. Τα μαθήματα είναι 20λεπτα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κανένα κρούσμα κορωνοϊού.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X