Νέα

  • ΓΑΛΑΖΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ινδία: Στα σκαριά ένα τεράστιο έργο για μεγάλα πλοία της εμπορικής ναυτιλίας

Στην ανάπτυξη ενός νέου τερματικού σταθμού μεγάλων εμπορευματοκιβωτίων στη βορειοδυτική Ινδία προχωρά Η DP World.

Το έργο θα αποτελέσει μέρος της στρατηγικής επένδυσης που απαιτείται για την υποστήριξη των φιλοδοξιών της Ινδίας που βλέπουν στην αύξηση του παγκόσμιου εμπορίου. Η νέα εγκατάσταση όταν ολοκληρωθεί θα είναι σε θέση να χειρίζεται εξαιρετικά μεγάλα πλοία εμπορευματοκιβωτίων (ULCV) και να προσθέσει χωρητικότητα 2,19 εκατομμυρίων TEU σε μια αναδυόμενη βιομηχανική περιοχή με στρατηγική θέση, κοντά στον Κόλπο του Ομάν.

Η σύμβαση ανατέθηκε από τη Λιμενική Αρχή Deendayal, που βρίσκεται στη βορειοδυτική Ινδία, στην DP World με βάση την κατασκευή-λειτουργία-μεταφορά (BOT). Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή ενός μεγάλου τερματικού σταθμού εμπορευματοκιβωτίων στο Tuna-Tekra, μέσω εταιρικής σχέσης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Μόλις ολοκληρωθεί, ο τερματικός σταθμός θα περιλαμβάνει αγκυροβόλιο 3.600 ποδιών και θα μπορεί να χειρίζεται πλοία που μεταφέρουν περισσότερα από 18.000 TEU.

Η έλλειψη σύγχρονων εγκαταστάσεων εμπορευματοκιβωτίων, ικανών να χειριστούν τις αναδυόμενες κατηγορίες υπερμεγάλων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων θεωρείται σημαντική πρόκληση για τις προσπάθειες της Ινδίας να επεκτείνει τον ρόλο της στο παγκόσμιο εμπόριο. Οι μεγάλοι μεταφορείς αυξάνουν το μέγεθος των πλοίων που κατασκευάζουν  για τις ασιατικές διαδρομές, αντικαθιστώντας τα μικρότερα πλοία, αλλά απαιτούν επίσης τεράστια λιμενικά συγκροτήματα ικανά να εξυπηρετούν τα πλοία.

Μόλις ολοκληρωθεί το έργο, οι εταιρείες δήλωσαν ότι ο τερματικός σταθμός θα βοηθήσει στο ξεκλείδωμα της μελλοντικής αύξησης της κυκλοφορίας εμπορευματοκιβωτίων στην Ινδία, τροφοδοτώντας τις εξαγωγές και εισαγωγές από την περιοχή, μειώνοντας το κόστος logistics και βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα σε όλες τις αλυσίδες εφοδιασμού.

Ο σταθμός έρχεται να προσθέσει στο όραμα με χρονικό ορίζοντα το 2047, το οποίο στοχεύει στον τετραπλασιασμό της ικανότητας διαχείρισης λιμένων της χώρας.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X