Νέα

  • Uncategorized

Ιαπωνικός σχεδιασμός για χρήση αμμωνίας ως εναλλακτικό καύσιμο

Σε μια προσπάθεια να επιταχυνθεί η διαδικασία και να μειωθεί το κόστος της αμμωνίας ως εναλλακτικού καυσίμου, οι γραμμές της  ιαπωνικής Mitsubishi Shipbuilding και Mitsui O.S.K μελετούν τη δυνατότητα υιοθέτησης της επιτυχημένης ιδέας FSRU για τη χρήση αμμωνίας.

Η τεχνολογία πλωτής αποθήκευσης και επαναεριοποίησης, χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο για την υποστήριξη της ανάπτυξης του LNG και τώρα οι ιαπωνικές εταιρείες διερευνούν, χρησιμοποιώντας την εμπειρία τους στον τομέα, για να υποστηρίξουν την αναμενόμενη ταχεία ανάπτυξη της αμμωνίας ως καυσίμου χωρίς άνθρακα.

Οι εταιρείες τόνισαν ότι επί του παρόντος ο όγκος θαλάσσιων μεταφορών της αμμωνίας περιορίζεται κυρίως στη χρήση ως πρώτη ύλη για λίπασμα. Οι ιδιότητες του αερίου απαιτούν ειδικό χειρισμό και μοναδικές εγκαταστάσεις. Ακριβώς όπως το FSRU χρησιμοποιείται ως πλωτές εγκαταστάσεις που λαμβάνουν LNG υπεράκτια για αποθήκευση, το επαναεριοποιούν και το στέλνουν στην ξηρά, πιστεύουν ότι η ίδια προσέγγιση θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να επιταχυνθεί η υιοθέτηση της αμμωνίας.

Η χρήση FSRU προσφέρει το πλεονέκτημα του συντομότερου χρόνου κατασκευής και του χαμηλότερου κόστους, σε σύγκριση με την κατασκευή χερσαίων δεξαμενών αποθήκευσης και μονάδων επαναεριοποίησης. Εκτός από τη μείωση του χρόνου που απαιτείται για την υιοθέτηση, πιστεύουν ότι οι FSRU θα συμβάλουν στην ευρύτερη χρήση του καυσίμου επόμενης γενιάς.

Μαζί η Mitsui και η Mitsubishi έχουν ολοκληρώσει μια εννοιολογική μελέτη που διερευνά πολλαπλές περιπτωσιολογικές μελέτες για τη χρήση των FSRU. Διερεύνησαν διαφορετικές προδιαγραφές σύμφωνα με τις συνθήκες παροχής αμμωνίας, τη μέθοδο επαναεριοποίησης και τη χωρητικότητα της δεξαμενής για να ανταποκριθούν σε ένα ευρύ φάσμα απαιτήσεων και τελικά ανέπτυξαν σχέδια πιο φιλικά προς το περιβάλλον FSRU αμμωνίας. Η μελέτη κάλυψε επίσης τη σκοπιμότητα χρήσης καυσίμου αμμωνίας για την παραγωγή της ενέργειας που απαιτείται για τη λειτουργία του FSRU.

Η ομάδα ανέπτυξε μια ιδέα σχεδιασμού ενός FSRU χαμηλότερης περιβαλλοντικής επίπτωσης που θα τροφοδοτείται από ηλεκτρική ενέργεια, που παράγεται με καύσιμο αμμωνίας.

Ως επόμενο βήμα στον στόχο τους να αναπτύξουν το πρώτο FSRU αμμωνίας στον κόσμο, η Mitsubishi Shipbuilding, η MOL και η Kansai Electric Power Co. συνήψαν μνημόνιο κατανόησης και διεξάγουν μελέτη διερευνώντας τις ευκαιρίες για εισαγωγή FSRU αμμωνίας σε διάφορες περιοχές του κόσμου.

Τόσο η Mitsubishi Shipbuilding όσο και η MOL επιδιώκουν μια σειρά από έργα που συνδέονται με την αμμωνία. Μαζί με την Namura Shipbuilding, ανακοίνωσαν ένα έργο πέρυσι για την εισαγωγή των πρώτων μεγάλων αερομεταφορέων αμμωνίας έως το 2026.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X