Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Θύμα κυβερνοεπίθεσης η Carnival Corporation

Στα δίκτυα επιτήδειων, προσωπικά δεδομένα επιβατών που επρόκειτο να χρησιμοποιήσουν τα κρουαζιερόπλοια της εταιρείας Carnival Corporation και μελών πληρωμάτων τους, έχουν πιθανότατα υποκλαπεί σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Η κυβερνοεπίθεση στην Carnival συνέβη στις 15 Αυγούστου, με την εταιρεία να καταγράφει λεπτομερώς πόσα άτομα ενδεχομένως έχουν πέσει θύματα της επίθεσης. Η Carnival ανακοίνωσε πάντως ότι, οι αρμόδιες αρχές ειδοποιήθηκαν αμέσως μόλις μία από τις θυγατρικές της εταιρείες ανίχνευσε την παρουσία κακόβουλων μηνυμάτων στα συστήματά της.

Η εν λόγω εταιρεία και οι θυγατρικές της μεταφέρουν περίπου 13 εκατ. επιβάτες τον χρόνο, άρα η υποκλοπή δεδομένων υπολογίζεται τεράστια.

Οι ειδικοί του τμήματος cybersecurity της εταιρείας έχουν ήδη ενημερώσει τους πελάτες της Carnival ώστε να ελέγξουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και να αλλάξουν τους διαδικτυακούς κωδικούς τους.

Πελάτες και μέλη πληρωμάτων των πλοίων της εταιρείας κλήθηκαν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς υπάρχει περίπτωση να λάβουν ψευδή και κακόβουλα emails.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X