Νέα

  • ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΖΙΟΥ

Η Safe Bulkers ανανεώνει το στόλο της περιβαλλοντικά και ενισχύει το Κυπριακό νηολόγιο

Η συντριπτική πλειοψηφία των πλοίων της Safe Bulkers Inc. φέρει την Κυπριακή σημαία. Με μεταφορική ικανότητα 3.7 εκατομμυρίων τόνων είμαστε ο μεγαλύτερος πλοιοκτήτης του Κυπριακού νηολογίου, αναφέρει σε συνέντευξη του στον enalios.com.cy, o Dr. Λουκάς Μπαρμπαρής, Πρόεδρος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Safe Bulkers Inc.

Dr. Λουκάς Μπαρμπαρής
President and Director Safe Bulkers Inc.

Η Safe Bulkers ενισχύει το Κυπριακό νηολόγιο

Δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε ιστορικά επιλέξει και διαρκώς επιλέγουμε να εντάσσουμε τα πλοία μας στο Κυπριακό νηολόγιο. Ο εξαιρετικός επαγγελματισμός, η επάρκεια των στελεχών, η υποστήριξη καθ’όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου, η έμφαση στην ασφάλεια και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών που είναι τόσο απαραίτητη για μια εταιρεία του δικού μας μεγέθους, αναδεικνύει το κυπριακό νηολόγιο στα πιο σημαντικά του κόσμου.

Νεότευκτα πλοία με οικολογικές προδιαγραφές

“Δεν θα αναφερθούμε στις πρωτοβουλίες μεταξύ των άλλων και της Κυπριακής σημαίας, που αφορούν τις νέες περιβαλλοντικές νομοθεσίες που εξελίσσονται στα πλαίσια του ΙΜΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με στόχο την μείωση εκπομπών CO2 ανά μεταφορική μονάδα τουλάχιστον κατά 40% έως το 2030 έναντι του 2008, κατά 70% έως το 2050, και πλήρη εξάλειψη τους πριν από το τέλος του αιώνα. Η ανάγκη για την μείωση των αερίων του θερμοκηπίου  αποτελεί μία από τις βασικές αιτίες για την ανανέωση του στόλου μας που έχουμε προγραμματίσει. Στην φάση αυτή εντάσσουμε δύο νεώτερης ηλικίας μεταχειρισμένα πλοία και οκτώ νεότευκτα, όλα Ιαπωνικής κατασκευής και όλα με μειωμένες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου”.

Η Safe Bulkers πρωτοπορεί διεθνώς

Μάλιστα τα οκτώ νεότευκτα είναι πλοία που πληρούν τις αυξημένες απαιτήσεις για μειωμένες εκπομπές CO2 σχεδιασμού μετά το 2025. Δεν υπάρχουν σήμερα τέτοια πλοία στην θάλασσα, γνωστά ως NOx-Tier III, Energy Efficiency Design Index – Phase 3 και η εταιρεία μας πρωτοπορεί διεθνώς. Μας αρέσει να προχωράμε γρηγότερα και να δείχνουμε τον δρόμο με πιο μοντέρνα πλοία, με πιο προχωρημένο σχεδιασμό.

Αλλά και στον υφιστάμενο στόλο μας είμαστε πρωτοπόροι στη γρήγορη εφαρμογή του κανονισμού για την επεξεργασία έρματος με την εγκατάσταση συστημάτων Ballast Water Treatment Systems στα πλοία μας νωρίτερα από τον προβλεπόμενο χρόνο με στόχο την αποτροπή μεταφοράς θαλασσίων ειδών από διαφορετικά θαλάσσια οικοσυστήματα, ή με την από κοινού διερεύνηση με την Κυπριακή σημαία των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των εκροών scrubbers στην θάλασσα. Μέχρι σήμερα έχουμε επενδύσει περίπου 70 εκατομύρια στην περιβαλλοντική αναβάθμιση του στόλου μας.

Υπάρχουν και ορισμένα άλλα οφέλη που αναδεικνύουν την ανταπόκριση και αποτελεσματικότητα της Κυπριακής σημαίας όπως η παροχή εμβολίων για όλα τα υπό Κυπριακή σημαία πλοία. Πολλά πληρώματα πλοίων μας έχουν ήδη εμβολιαστεί με ειδικές αποστολές στελεχών μας σε διάφορα λιμάνια της Ευρώπης.

Η Κυπριακή σημαία, η μεγαλύτερη επένδυση στο μέλλον της χώρα μας.

Ας μην αναφερθούμε όμως μόνο στο παρελθόν ή στο παρόν. Η Κυπριακή Σημαία είναι η πιο μεγάλη επένδυση στο μέλλον της χώρας μας. Είναι η ανάδειξη της χώρας σε όλα τα λιμάνια του κόσμου ή σε όλα τα διεθνή fora όπου συμμετέχουμε.

Είναι κρίμα που οι εταιρείες διαχείρισης πλοίων στη Κύπρο δεν την έχουν υιοθετήσει απολαμβάνοντας μόνο το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς. Ίσως και οι Έλληνες εφοπλιστές θα μπορούσαν να εντάξουν περισσότερα πλοία στην Κυπριακή σημαία που σήμερα τα έχουν υπό άλλες  σημαίες πλην της Ελληνικής.

Στην περίπτωση αυτή το ναυτιλιακό cluster της Λεμεσού δεν θα αναπτύσσεται μόνο με την διαχείριση πληρωμάτων ή προμηθειών πλοίων αλλά και με τον βασικό κορμό της ναυτιλίας που είναι η παροχή technical services, operations, νομικές υπηρεσίες, ναυτιλιακές ασφαλίσεις κλπ. οι οποίες θα προκαλέσουν και την έλευση άλλων υποστηρικτικών εταιρειών σε όλους αυτούς τους βασικούς τομείς. Τότε μόνο το ναυτιλιακό cluster θα μπορεί να είναι αυτοδύναμο και τα οφέλη για την Κυπριακή οικονομία ουσιαστικά.

Ενθαρρύνουμε την αλλαγή νοοτροπίας, παρέχοντας υποτροφίες.

Απαιτείται αλλαγή νοοτροπίας και εκπαίδευση των νέων παιδιών σε τομείς όπως είναι η ναυπηγική, το ναυτιλιακό δικαιο κλπ. Εκεί η συνεισφορά μας έρχεται με την παροχή σειράς υποτροφιών για σπουδες σε καταξιωμένα ιδρύματα του εξωτερικού (http://www.safebulkers.com/scholarships.html).

http://www.safebulkers.com/scholarships.html

Κλείνοντας, θα πρέπει οπωσδήποτε να εστιάσουμε στην δικιά μας εμπειρία εδώ στην Κύπρο, όπου η Safe Bulkers ξεκινώντας δειλά το 2015, σήμερα, από τα ιδιόκτητα γραφεία της στο Safe Bulkers Tower, απέναντι από το Λανίτειο με πάνω από 60 στελέχη δυναμικό διαχειρίζεται 40 περίπου ιδιόκτητα πλοία με Κυπριακή σημαία και προβάλει διεθνώς τη χώρα και την Σημαία μας με την παρουσία της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και σε όλα τα λιμάνια παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τις υποτροφίες για ναυτιλιακές σπουδές, εδώ:

https://bit.ly/3mknS3o

Enalios Media

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X