Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Η συγγνώμη σε εκατομμύρια, της Ιαπωνικής ναυτιλιακής για την καταστροφή στο Μαυρίκιο

9,4 εκατομμύρια δολάρια θα καταβάλει η ιαπωνική ναυτιλιακή εταιρεία Μitsui O.S.K. Lines (MOL), ως οικονομική αρωγή για την υποστήριξη και την ανάκαμψη του νησιωτικού κράτους του Μαυρικίου, μετά την περιβαλλοντική καταστροφή που προκάλεσε το πλοίο της «Wakashio». Την ίδια ώρα οι έρευνες σχετικά με την αιτία της πετρελαιοκηλίδας δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Το bulk carrier «Wakashio» της MOL προσάραξε σε κοραλλιογενή ύφαλο στη νοτιοανατολική ακτή του Μαυρικίου στις 25 Ιουλίου, προκαλώντας πετρελαιοκηλίδα, η οποία ανάγκασε την τοπική κυβέρνηση να κηρύξει κατάσταση «περιβαλλοντικής έκτακτης ανάγκης».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η MOL, η ίδια, σε συνεργασία με το ιαπωνικό Υπουργείο Περιβάλλοντος, θα επικεντρωθεί στην προστασία και στην καλλιέργεια μαγκροβίων, καθαρίζοντας το δασικό σύστημα μαγκροβίων που επηρεάστηκε από την πετρελαιοκηλίδα.

Παράλληλα, θα φυτέψει νέα μαγκρόβια δέντρα προς διατήρηση της βιοποικιλότητας του υδάτινου περιβάλλοντος της περιοχής στην οποία έλαβε χώρα το ατυχές συμβάν.

Πέραν των παραπάνω, η εταιρεία θα συνεισφέρει και σε ένα εγχείρημα ανάκαμψης κοραλλιογενών υφάλων, χρησιμοποιώντας προηγμένες τεχνολογίες, όπως αυτή της τεχνητής νοημοσύνης, για την προστασία των εν λόγω υφάλων από λάσπες που απορρίπτονται στη θάλασσα, καθώς και για την προστασία των θαλασσοπουλιών και άλλων σπάνιων πτηνών.

Η MOL ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να διαθέσει ένα μέρος του ποσού σε τοπικούς μη κυβερνητικούς οργανισμούς και δημόσιες υπηρεσίες, ενώ θα στείλει προσωπικό στον Μαυρίκιο, το οποίο θα βοηθήσει σε έργα καθαρισμού και αποκατάστασης, καθώς και στην υποστήριξη της τοπικής βιομηχανίας αλιείας και τουρισμού.

Οι έρευνες . Υπενθυμίζεται ότι ο πλοίαρχος του «Wakashio» καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης, με την ITF να υποστηρίζει ότι τα μέλη του πληρώματος είχαν ξεπεράσει κατά πολύ το χρονικό διάστημα που προέβλεπε η σύμβασή τους και προέβησαν σε λανθασμένες επιλογές επί του πλοίου.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X