Νέα

  • Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΩΚΕΑΝΟΥΣ

Η μεγάλη γιορτή του Yachting στο Λαύριο – Πρωτιά διεκδικεί η Ελλάδα

Τις πύλες του άνοιξε το 1ο το Olympic Yacht Show του την πρώτη μέρα του Οκτωβρίου στην Olympic Marine, στο Λαύριο, με μία εντυπωσιακή τελετή έναρξης. Η μεγάλη γιορτή του yachting θα λειτουργήσει μέχρι τις 5 Οκτωβρίου και οι επισκέπτες, ύστερα από αρκετά χρόνια, έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν σε σκάφη στο φυσικό τους περιβάλλον, ενώ στη στεριά ενημερώνονται για ό,τι αφορά στο σκάφος και τον σύγχρονο εξοπλισμό του.

Το Olympic Yacht Show έχει ως στόχο να συνδράμει στην ενίσχυση του ποιοτικού τουρισμού της χώρας και να αναδείξει τις δυνατότητές της σε αυτόν τον τομέα. Η έκθεση των σκαφών διοργανώνεται από την ONDECK Events σε συνεργασία με την Olympic Marine SA, συμφερόντων Γιώργου Προκοπίου, μία από τις καλύτερες οργανωμένες μαρίνες της Μεσογείου.

«Είμαι πολύ χαρούμενος και υπερήφανος που γίνεται αυτή η προσπάθεια από τόσους επαγγελματίες και τόσους εκθέτες. Είχε πολλά χρόνια να πραγματοποιηθεί αντίστοιχη έκθεση στη χώρα. Εμείς, ως Olympic Marine, με αγάπη για αυτό που γίνεται, προσφέραμε τη στήριξή μας διότι η πατρίδα μας είναι η θάλασσα. Το παράρτημα είναι η στεριά. Εμείς είμαστε άνθρωποι της θάλασσας και για αυτό πρέπει να υποστηρίζουμε κάθε τέτοια προσπάθεια διότι αυτό είναι το φυτώριο για τους μετέπειτα πλοιοκτήτες, εφοπλιστές» δήλωσε ο Γιώργος Προκοπίου και συνέχισε:

«Ξεκίνησα από την ιστιοπλοΐα και έτσι βρέθηκα στη θάλασσα. Το yachting αποτελεί μία οικονομική γέφυρα για την πατρίδα μας και ο θαλάσσιος τουρισμός ένα μεγάλο κομμάτι του τουρισμού. Χάρη στα πανέμορφα νησιά που διαθέτουμε μπορεί να γίνει η Ελλάδα διεθνές κέντρο του yachting και όπως είμαστε πρώτοι στην εμπορική ναυτιλία να γίνουμε πρώτοι και στο yachting.»

Ο Γεράσιμος Γερολυμάτος, Director της ΟΝDECK Events και εμπνευστής του Yacht Show ανέφερε:

«Ύστερα από τέσσερα χρόνια αδιάκοπων εργασιών βρίσκομαι με ανθρώπους που μοιραζόμαστε το ίδιο κοινό όραμα. Επιθυμία μας είναι να γίνει το Olympic Yacht Show κέντρο διαλόγου των επαγγελματιών των παραγόντων, των σχεδιαστών, των ναυπηγών, των εραστών του είδους. Δηλαδή μία πολυεπίπεδη πλατφόρμα επικοινωνίας στο Λαύριο και στο Σούνιο σε μία πύλη και ένα ορμητήριο προς το πιο όμορφο νησιώτικο σύμπλεγμα του κόσμου».

Στην τελετή έναρξης το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι της πολιτικής και της επιχειρηματικής κοινότητας της Ελλάδος. Φιλοδοξία των διοργανωτών είναι το Olympic Yacht Show να εξελιχθεί σε πυλώνα ανάπτυξης του ποιοτικού τουρισμού στη χώρα.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X