Νέα

  • ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η διαρροή μεθανίου από την βρετανική  υπεράκτια βιομηχανία είναι πολύ μεγαλύτερη

Πολύ μεγαλύτερες από τις εκτιμώμενες ποσότητες είναι οι εκπομπές μεθανίου από την υπεράκτια παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το μεθάνιο, που διατίθεται στην αγορά ως φυσικό αέριο, έχει δυναμικό υπερθέρμανσης του πλανήτη περίπου 80 φορές υψηλότερο από το CO2 κατά τα πρώτα 20 χρόνια της ζωής του. Εκπέμπεται κατά την παραγωγή, τη μεταφορά και την επεξεργασία πετρελαίου και φυσικού αερίου και παράγεται επίσης από τα ζώα που βρίσκονται μαζεμένα σε κτηνοτροφικές μονάδες και τις χωματερές. Είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παράγοντας που συμβάλλει στην υπερθέρμανση του πλανήτη μετά το διοξείδιο του άνθρακα.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον και το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, οι τρέχουσες μέθοδοι του Ηνωμένου Βασιλείου για την εκτίμηση των εκπομπών μεθανίου από τον υπεράκτιο τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου, υποτιμούν «συστηματικά και σοβαρά» το πραγματικό επίπεδο. Η μελέτη διαπιστώνει ότι έως και πέντε φορές περισσότερο μεθάνιο απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα στην ηπειρωτική υφαλοκρηπίδα του Ηνωμένου Βασιλείου από ό,τι αναφέρει επί του παρόντος η κυβέρνηση.

Η μελέτη κάλυψε όλα τα στάδια της υπεράκτιας παραγωγής και εξέτασε προσεκτικά τους τυπικούς παράγοντες εκπομπών του Ηνωμένου Βασιλείου για διάφορες δραστηριότητες, όπως η καύση, η επεξεργασία, η ενσωματωμένη παραγωγή ενέργειας και η μεταφορά αγωγών.

 Η ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ότι οι εκτιμήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου βασίζονται σε παράγοντες εκπομπών που τείνουν να υποεκπροσωπούν τις πραγματικές τιμές. Μερικά είναι ξεπερασμένα, ορισμένα προέρχονται από έρευνα του κλάδου που δεν είναι διαθέσιμη στο κοινό και ορισμένες είναι γενικές τιμές από παγκόσμιους μέσους όρους. Λίγα μπορούν να προσαρμοστούν για να ληφθούν υπόψη οι καιρικές συνθήκες ή οι διαδικαστικές αλλαγές που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα επίπεδα εκπομπών κάθε δραστηριότητας.

Η μέθοδος εκτίμησης της κυβέρνησης επίσης παραλείπει τη διαρροή από τις ρελαντί εξέδρες.

Αναγνωρίζοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, πάνω από 100 έθνη έχουν δεσμευτεί να μειώσουν τις εκπομπές μεθανίου κατά 30 τοις εκατό έως το 2030.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X