Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Εurostat: 5,100 Ευρωπαίοι πνίγηκαν το 2017

Η Στατιστική υπηρεσία της ΕΕ, Eurostat, δημοσίευσε στοιχεία στη βάση των διαθέσιμων δεδομένων του 2017, που καταγράφει περίπου 5.100 θάνατους κατοίκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Με βάση τα ευρήματα, οι θάνατο προκλήθηκαν από «τυχαίο πνιγμό και βύθιση».

Μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, το 2017, το υψηλότερο ποσοστό σημειώθηκε στη Λετονία, με 5,6 θανάτους ανά 100 000 κατοίκους, ακολουθούμενη από τη Λιθουανία (4,8 θανάτους ανά 100 000 κατοίκους), την Εσθονία (3,2) και τη Ρουμανία (3,0). Στην Ελλάδα το ποσοστό είναι 2.1 θάνατοι και η χώρα βρίσκεται στην 6 χειρότερη θέση. Στην Κύπρο το ποσοστό είναι 1.2 θάνατοι ανά 100 000 κατοίκους και η χώρα βρίσκεται στην μέση της κατάταξης.

Στο αντίθετο άκρο της κλίμακας, το Λουξεμβούργο δεν κατέγραψε θάνατο που προκλήθηκε από τυχαίο πνιγμό και βύθιση, ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρήθηκαν στη Μάλτα (0,4), στην Ιταλία και στις Κάτω Χώρες (και οι δύο 0,5).

Στη συντριπτική πλειονότητα των χωρών με διαθέσιμα στοιχεία για το 2017, τα ποσοστά θανάτων ήταν υψηλότερα μεταξύ ανδρών έναντι γυναικών. Η διαφορά μεταξύ των ποσοστών θανάτων μεταξύ ανδρών και γυναικών ήταν η πιο σημαντική στη Λετονία (9,8 για τους άνδρες και 2,0 για τις γυναίκες) και στη Λιθουανία (8,5 για τους άνδρες και 1,9 για τις γυναίκες).

Τα στατιστικά στοιχεία για τον τυχαίο πνιγμό και τη βύθιση βασίζονται στη διεθνή ταξινόμηση ασθενειών και συναφή προβλήματα υγείας (ICD) και αφορούν θανάτους που συμβαίνουν είτε μετά ή μετά από πτώση σε μπανιέρα, πισίνα ή φυσικό νερό όπως μια λίμνη, ανοιχτή θάλασσα, ποτάμι ή ρέμα, αναφέρει η Eurostat.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X