Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Επιτέλους τα κατάφεραν – «Ξελάσπωσε» μετά από ένα και πλέον μήνα το Ever Forward

Για περισσότερο από ένα μήνα τα συνεργεία διάσωσης κατέβαλαν πολλές και διαφορετικού τύπου προσπάθειες, προκειμένου το φορτηγό πλοίο Ever Forward, να ξεκολλήσει από τη λάσπη, στην οποία παρέμενε ακινητοποιημένο στον κόλπο Chesapeake.

Το 1.100 ποδιών Ever Forward σκάλωσε στις 13 Μαρτίου, ενώ διέσχιζε νότια στο Chesapeake προς το Norfolk της Βιρτζίνια. Το σκάφος φέρεται να έχασε μια στροφή και βγήκε από τη δίοδο ανοιχτά της Πασαντένα του Μέριλαντ. Ο Donjon Smit, ανέλαβε επικεφαλής των προσπαθειών διάσωσης, με την ακτοφυλακή των ΗΠΑ να επιβλέπει. Μια αρχική εκτίμηση έδειξε ότι θα ήταν μια απαιτητική επιχείρηση.

Μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες να τραβήξει το πλοίο έξω με ρυμουλκά και φορτηγίδες, η ομάδα διάσωσης αποφάσισε ότι θα έπρεπε να ελαφρύνουν το πλοίο, ξεφορτώνοντας αρκετές εκατοντάδες κοντέινερ από το κατάστρωμα του, χρησιμοποιώντας φορτηγίδες γερανού.

Τελικά αφαίρεσαν περίπου 500 κουτιά, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Η ομάδα βυθοκόπησε επίσης γύρω από το πλοίο σε βάθος 43 ποδιών, αφαιρώντας περίπου 20 πόδια ιζήματος, τόσο στο λιμάνι όσο και στη δεξιά πλευρά του πλοίου.

Το πρωί της Κυριακής, η ομάδα διάσωσης εκμεταλλεύτηκε την υψηλή παλίρροια για να ρυμουλκήσει το πλοίο από την όχθη. Φωτογραφίες από τη σκηνή δείχνουν τουλάχιστον τέσσερα ρυμουλκά να τραβούν την πλώρη του Ever Forward και τα δεδομένα του AIS δείχνουν τουλάχιστον άλλα τέσσερα να παρακολουθούν την επιχείρηση.

«Μια τρομερή ομαδική προσπάθεια με λίγη βοήθεια από την παλίρροια της Κυριακής του Πάσχα στον κόλπο Chesapeake. Το Evergreen Ever Forward επανατοποθετήθηκε», έγραψε  ο διευθυντής της διοίκησης λιμένων του Μέριλαντ, William P. Doyle, σε ένα μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όλο αυτό το διάστημα της προσπάθειας, το Ever Forward μετατράπηκε σε ένα τοπικό τουριστικό αξιοθέατο. Κάποιοι μάλιστα οδήγησαν για μίλια σε ένα μικρό πάρκο στην ακτή του Μέριλαντ, για να παρατηρήσουν το προσαραγμένο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και την επιχείρηση διάσωσης.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X