Νέα

  • ΓΑΛΑΖΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστημονική ανακάλυψη : Τα θηλυκά δελφίνια εκδηλώνουν σεξουαλική ηδονή

Όπως οι γυναίκες, έτσι και τα θηλυκά δελφίνια έχουν μια λειτουργική κλειτορίδα που πιθανότατα διεγείρει αισθήματα σεξουαλικής ευχαρίστησης, ανακάλυψαν Αμερικανοί επιστήμονες για πρώτη φορά. Η διαπίστωση βασίζεται στην ανακάλυψη ότι η ανατομική δομή που μοιάζει με τη γυναικεία κλειτορίδα και βρίσκεται στην είσοδο του κόλπου των ρινοδέλφινων, διαθέτει πολλά αισθητήρια νεύρα και στυτικούς ιστούς που μπορούν να φέρουν διέγερση. 

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια βιολογίας Πατρίτσια Μπρέναν του Κολλεγίου Mount Holyoke της Μασαχουσέτης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας “Current Biology“, μελέτησαν προσεκτικά τις κλειτορίδες 11 νεκρών δελφινιών και, αναλύοντας τη μορφή της και τα νεύρα που διαπερνούν τους ιστούς της, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μια κανονική λειτουργική κλειτορίδα.

Τα δελφίνια είναι πολύ κοινωνικά και κάνουν σεξ καθ’ όλο το έτος, “χτίζοντας” έτσι ισχυρότερους κοινωνικούς δεσμούς. Είχε παρατηρηθεί ότι τα θηλυκά έχουν κλειτορίδα στον κόλπο τους και είχαν επίσης υπάρξει αναφορές για θηλυκά που έτριβαν το ένα την κλειτορίδα του άλλου με το ρύγχος ή τα πτερύγια τους.

Η νέα μελέτη επιβεβαιώνει ότι η κλειτορίδα λειτουργεί ως πηγή ηδονής για τα δελφίνια. Όπως ανέφερε η Μπρέναν, “κάθε φορά που κάναμε ανατομή ενός κόλπου δελφινιού, μπορούσαμε να δούμε αυτή την πολύ μεγάλη κλειτορίδα και ήμασταν περίεργοι να την εξετάσουμε λεπτομερώς για να δούμε αν δουλεύει όπως η ανθρώπινη κλειτορίδα. Γνωρίζαμε ότι τα δελφίνια κάνουν σεξ όχι μόνο για αναπαραγωγή, αλλά επίσης για να αποκτήσουν πιο γερούς κοινωνικούς δεσμούς, συνεπώς φαινόταν πιθανό ότι η κλειτορίδα ήταν λειτουργική”.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X