Νέα

  • ΓΑΛΑΖΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην Μαρίνα Αγίας Νάπας το «Rhapsody of the Seas» – Αποβιβάστηκαν 3 χιλ. επιβάτες και πλήρωμα

Το κρουαζιερόπλοιο «Rhapsody of the Seas» της Royal Caribbean Ιnternational, προσέγγισε σήμερα τη Μαρίνα Αγίας Νάπας, με 3 χιλιάδες, επιβάτες και πλήρωμα, στην παρουσία του υπουργού Μεταφορών, Γιάννη Καρούσου και του Υφυπουργού Ναυτιλίας Βασίλη Δημητριάδη.

Το πλοίο, που πραγματοποιεί κρουαζιέρες στην Μεσόγειο, έφτασε από τη Χάϊφα του Ισραήλ, αγκυροβόλησε στη μαρίνα Αγίας Νάπας στις 6 το πρωί και αναχώρησε το απόγευμα, με προορισμό τη Ρόδο .Σύμφωνα με τον Hotel Operation Director of Europe and Middle East at Royal Caribbean International, Χρίστο Καραβό, η Royal caribbean βρίσκεται διαρκώς στην αναζήτηση νέων προορισμών και νέων εμπειριών για τους πελάτες της.

Γι αυτό δήλωσε ο κύριος Καραβός στον enalios.com.cy, το”Rhapsody Of The Seas”, επισκέφθηκε την Αγία Νάπα για να καταγραφεί η εμπειρία των ταξιδιωτών της Royal Caribbean. Το εγχείρημα στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία σημείωσε και δεν απέκλεισε η Αγία Νάπα να αποτελέσει στο μέλλον μέρος των προορισμών, για τους επιβάτες που θα εντάσσουν την Κύπρο στρις επιλογές τους.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Μεταφορών εξέφρασε ικανοποίηση για την υποδοχή του κρουαζιερόπλοιου στη μαρίνα Αγίας Νάπας και πρόσθεσε πως «είναι το πρώτο μεγάλο κρουαζιερόπλοιο στο οποίο επιβαίνουν περίπου τρεις χιλιάδες επιβάτες και προσωπικό. Αυτά τα άτομα θα χρησιμοποιήσουν τη μαρίνα, με όλα τα οφέλη που συνεπάγεται η άφιξη ενός κρουαζιερόπλοιου».

Ο υπουργός Μεταφορών χαρατκρήρισε σωστή την απόφαση να δημιουργηθεί το αγκυροβόλειο, για να δοθεί όπως είπε, αυτή η επιλογή και στη μαρίνα Αγίας Νάπας και σε άλλες μαρίνες όπως του Πρωταρά, που όταν ολοκληρωθεί θα υπάρχει και εκεί αγκυροβόλειο, ώστε να προσελκύσει κρουαζιερόπλοια. Η Κύπρος τόνισε, μπαίνει στο χάρτη της ειδικής αυτής μορφής τουρισμού, αφού βλέπουμε ότι χρόνο με το χρόνο αυξάνονται οι αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων στα λιμάνια και στις μαρίνες μας.

Ικανοποίηση για την άφιξη του πρώτου κρουαζιερόπλοιου στη μαρίνα Αγίας Νάπας εξέφρασε και ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης ο οποίος ανέφερε πως «μέσα από τις συντονισμένες προσπάθειες του Υπουργείου Μεταφορών και των Υφυπουργείων Ναυτιλίας και Τουρισμού, η Κύπρος βρίσκεται πλέον σε περίοπτη θέση στον παγκόσμιο χάρτη κρουαζιέρας. Βλέπουμε όλο και περισσότερα κρουαζιερόπλοια να εμπιστεύονται τα λιμάνια ακόμα και τις μαρίνες μας».

4329236208825223 ANM September 2022-00868

Ο κύριος Δημητριάδης επισήμας ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών και το Υφυπουργείο Τουρισμού, διαμορφώνεται ένα πλαίσιο κινήτρων για να δοθεί ακόμα μεγαλύτερη προοπτική σ’ αυτό τον τομέα για την Κύπρο, που με την ανάπτυξη του χρόνο με το χρόνο θα έχει τεράστια οφέλη στην οικονομία του τόπου αλλά και στο τουριστικό προϊόν, που επεκτείνεται και προσφέρει και αυτή την επιλογή».

4329236494241825 ANM September 2022-00773

Εξάλλου ο Tony Calne από τη Φιλανδία καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιου «Rapsody of the Seas» ανέφερε πως «είναι η πρώτη μας φορά εδώ (στην Κύπρο) και ήταν πολύ ευχάριστο. Σήμερα ο καιρός είναι πολύ καλός, υπάρχουν καταπληκτικοί και φιλικοί άνθρωποι, η όλη διαδικασία λειτουργεί ομαλά και είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε σήμερα εδώ» στη μαρίνα Αγίας Νάπας.

4329236636492310 ANM September 2022-00749

 Κληθείς  να αναφέρει κατά πόσον η Αγία Νάπα θα περιληφθεί στα μελλοντικά πλάνα του κρουαζιερόπλοιου, ο καπετάνιος εξέφρασε την ελπίδα να γίνει κάτι τέτοιο και σημείωσε πως «θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να γίνει αυτό.  Όλοι είναι πολύ ευχαριστημένοι, οι επισκέπτες και το προσωπικό, υπάρχουν τόσα πολλα πράγματα να δουν, υπάρχουν υπέροχες παραλίες και πολιτισμός» είπε και σημείωσε πως «πραγματικά ελπίζω ότι θα είμαστε εδώ στο μέλλον».

Ο Διευθυντής της μαρίνας Αγίας Νάπας Κώστας Φυτιρής, ανέφερε ότι «σήμερα για μας είναι μια μέρα σταθμός γιατί, μετά από επίπονη προσπάθεια και των αρμοδίων, του Υπουργείου Μεταφορών και του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, έγινε κατορθωτό να δημιουργηθεί ο χώρος αγκυροβολείου για κρουαζιερόπλοια και να μπούμε στο πρόγραμμα κρουαζιέρας για την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου.  Το πρόγραμμα αυτό θα δώσει σ’ ολόκληρη τη περιοχή ένα νέο πεδίο οικονομικής ανάπτυξης και φυσικά και στη μαρίνα η οποία θα μπει πλεον στο χάρτη, όχι μόνο ως ναυτικός προορισμός για γιώτ αλλά και για κρουαζιέρες».

Οι τουρίστες επιβιβάστηκαν στα τέσσερα μικρότερα πλοία του κρουαζιερόπλοιου και αποβιβάστηκαν στη μαρίνα όπου πέρασαν από τελωνειακό έλεγχο και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στην Αγία Νάπα για μερικές ώρες βόλτας και ξενάγησης.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X