Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Εντοπίστηκε νεκρός σε βάθος 18 μέτρων ο αγνοούμενος δύτης

Τραγικός επίλογος για τον 28χρονο δύτη ο οποίος αγνοείτο από χθες το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή του αεροδρομίου Λάρνακας, καθώς, όπως ανακοίνωσε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ), εντοπίστηκε λίγο πριν τις 11.30 το πρωί, σε βάθος 18 μέτρων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΣΕΔ «ο αγνοούμενος δύτης εντοπίστηκε  στις 11:23 στη θαλάσσια περιοχή αεροδρομίου Λάρνακας, σε βάθος 18 μέτρων και μεταφέρθηκε στο Λιμάνι Λάρνακας, όπου παραδόθηκε σε ασθενοφόρο και στο ΤΑΕ Λάρνακας».

Προστίθεται ότι «στις επιχειρήσεις εντοπισμού συμμετείχαν ελικόπτερο Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων Αστυνομίας, Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών της Εθνικής Φρουράς με σκάφος και ομάδα δυτών, Λιμενική & Ναυτική Αστυνομίας με σκάφη και ομάδα δυτών, Ναυαγοσώστες επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας με σκάφη ΕΜΑΚ με σκάφη και ομάδα δυτών, Πεζές Ομάδες Έρευνας Πολιτικής Άμυνας, Πεζά Περίπολα Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, Εθελοντικές Ομάδες με μικρά σκάφη και δύτες».

Υπενθυμίζεται ότι το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης χθες Σάββατο 28 Αυγούστου γύρω στις 12:40, έλαβε πληροφορία που αφορούσε αγνοούμενο δύτη ηλικίας 28 ετών, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον του Αεροδρομίου Λάρνακας.

Το ΚΣΕΔ ενεργοποίησε το Εθνικό Σχέδιο Έρευνας και Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ», αποστέλλοντας στην περιοχή αεροναυτικά μέσα, ομάδες δυτών και πεζά περίπολα, τα οποία διεξάγουν επιχειρήσεις Έρευνας προς εντοπισμό του αγνοούμενου.

Οι έρευνες διακόπηκαν λόγω του σκότους, χωρίς να έχει εντοπιστεί οτιδήποτε σχετικό με το αγνοούμενο άτομο, ωστόσο άρχισαν σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας με συμμετοχή τόσο αεροναυτικών δυνάμεων για έρευνα επιφανείας όσο και δυτών για έρευνα βυθού.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X