Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Εγκλωβισμένα στα κοντέινερ, δώρα που έστειλαν στην πατρίδα τους οικιακές βοηθοί της Κύπρου

Οι αποδέκτες των δώρων και άλλων προσωπικών ειδών, ίσως να μην παραλάβουν έγκαιρα τα δώρα τους από τις οικιακές Βοηθούς της Σρι Λάνκα που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο. 25 γυναίκες διατύπωσαν παράπονα για τα είδη που απέστειλαν στις οικογένειες τους και δεν παραλήφθηκαν λόγω της κατάστασης που επικρατεί στα λιμάνια με τα εμπορευματοκιβώτια.

Με τα λίγα χρήματα που διέθεταν ότι οικιακές βοηθοί και άλλοι εργάτες από αυτή τη χώρα, πλήρωσαν ή δεσμεύτηκαν να πληρώσουν για να παραδοθούν τα πακέτα που με κόπο ετοίμασαν για τους δικούς τους. Η υπόθεση καταγγέλθηκε και στην αστυνομία μέλη της οποίας εντόπισαν δύο κοντέινερ στη Νήσου προτού σταλούν, γι’ αυτό και κλήθηκαν όσοι είχαν κιβώτια να τα παραλάβουν. Κάποιοι τα παρέλαβαν, χωρίς όμως να τους επιστρατφεί το χρηματικό ποσό που κατέβαλαν για την αποστολή των πακέτων.

Από τις έρευνες προκύπτει ότι πέντε κοντέινερ έφτασαν στον προορισμό τους και βρίσκονται σε δύο λιμάνια της Σρι Λάνκα, χωρίς να μπορεί να γίνει ο εκτελωνισμός τους, αφού δεν καταβλήθηκαν οι ανάλογοι δασμοί. Το πρόβλημα αντανακλά στην αγδαία απότομη αύξηση των μεταφορικών, τα οποία από €3.000 που κόστιζε η μετάβαση ενός κοντέινερ σε άλλη χώρα, τώρα εκτοξεύτηκε στις €16.000 – €17.000.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X