Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Δύο αμερικανικά πολεμικά πλοία επισκέφθηκαν την Τουρκία εν μέσω κρίσης στη Μαύρη Θάλασσα

Για δεύτερη φορά από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία και τις ταραχές στη Μαύρη Θάλασσας αμερικανικό πλοίο, αγκυροβολεί στις τουρκικές ακτές.

Το USS Mount Whitney, το αρμαθιακό πλοίο σημαίας του 6ου Στόλου του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών, αγκυροβόλησε στην Κωνσταντινούπολη στις 18 Αυγούστου.

Η Ρωσία έχει προχωρήσει στο βομβαρδισμό Ουκρανικών λιμένων στη Μαύρη Θάλασσα μετά την απόσυρση της από την συμφωνία για τη δημιουργία ανθρωπιστικού διαδρόμου στη Μαύρη Θάλασσα για τη μεταφορά σιτηρών, για την οποία είχαν μεσολαβήσει η Τουρκία και τα Ηνωμένα Έθνη.

Το στρατιωτικό συγκρότημα Gerald R. Ford των ΗΠΑ έφτασε το νησί Γκεκτσεάντα στην επαρχία Τσανακάλε τον Δεκαπενταύγουστο ως μέρος της άσκησης Sage Wolverine.

Το εμπορικό πλοίο με το όνομα Joseph Schulte έφθασε στην Κωνσταντινούπολη στις 19 Αυγούστου, έχοντας ξεκινήσει από το Ουκρανικό λιμάνι της Οδησσού, για πρώτη φορά μετά τον τερματισμό΄της συμφωνίας για τα σιτηρά. Λίγες μέρες πριν την αναχώρηση του Joseph Schulte για την Τουρκία, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι ένα ρωσικό πλοίο περίπολου στη Μαύρη Θάλασσα πυροβόλησε προειδοποιητικά πυρά εναντίον του τουρκικού φορτηγού πλοίου που έφερε σημαία του Παλάου και το ανάγκασε να σταματήσει. Το τουρκικό πλοίο υποτίθεται ότι επέπλεε προς το λιμάνι του Ίζμαϊλ της Ουκρανίας.

Η παρατεταμένη σιωπή από τις τουρκικές αρχές σχετικά με τη ρωσική επέμβαση στο πλοίο προκάλεσε αντιδικίες. Η Διεύθυνση Επικοινωνίας του Προεδρείου της Τουρκίας στις 17 Αυγούστου είχε δηλώσει ότι ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε σε διεθνή ύδατα και σημείωσε ότι παρόλο που ο ιδιοκτήτης του πλοίου ήταν Τούρκος, φορούσε σημαία του Παλάου.

Οι αρχές ανέφεραν ότι οι Ρώσοι  προειδοποιήθηκαν κατάλληλα να αποφύγουν τέτοιες προσπάθειες επιδείνωσης της κατάστασης στη Μαύρη Θάλασσα.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X