Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Δημοπρασία σκάφους στο eBay πήγε λάθος και κατέληξε στα δικαστήρια

 Όταν κάποιος δημοπρατήσει ένα σκάφος στο eBay, η πώληση είναι οριστική – ακόμα κι αν η τιμή είναι μικρότερη από την αναμενόμενη. Αυτό αποφάσισε  δικαστήριο στο Ντίσελντορφ, ενώπιον του οποίου καταχωρήθηκε αγωγή για την πράξη πώλησης ενός τουριστικού σκάφους.

Το 2020, κατά τη διάρκεια της τουριστικής ύφεσης, ένεκα της πανδημίας, η εταιρεία τουριστικών σκαφών του Ντίσελντορφ Weisse Flotte (Λευκός Στόλος) έθεσε προς πώληση το εκδρομικό σκάφος Stadt Dusseldorf, στον μεγαλύτερο διαδικτυακό ιστότοπο δημοπρασιών στον κόσμο.

Τέσσερις επιχειρηματίες από την Κολωνία αποφάσισαν να διεκδικήσουν το σκάφος και προσέφεραν ένα ποσό περίπου 80.000 δολαρίων για το πλοίο, χωρητικότητας 250 επιβατών. Κέρδισαν τη δημοπρασία και περίμεναν να τους παραδοθεί η αγορά τους, για να προχωρήσουν με τη δημιουργία ενός πλωτού εστιατορίου, όπως σχεδίαζαν.

Ωστόσο, μετά το κλείσιμο της δημοπρασίας, η White Fleet δεν παρέδωσε το πλοίο στους νικητές. Οι επιχειρηματίες κατέθεσαν μήνυση στο Ανώτατο Περιφερειακό Δικαστήριο του Ντίσελντορφ, ισχυριζόμενοι ότι είχαν ολοκληρώσει μια έγκυρη σύμβαση αγοράς με τον πωλητή όταν υπέβαλαν τη νικήτρια προσφορά.

Η White Fleet διαφώνησε, υποστηρίζοντας ότι μια λειτουργία ασφαλείας του eBay είχε παρέμβει στην υποβολή προσφορών και ότι μια υποθήκη στο πλοίο καθιστούσε τη δημοπρασία άκυρη.

Οι τέσσερις πλειοδότες κέρδισαν την υπόθεσή  στο Περιφερειακό Δικαστήριο του Ντίσελντορφ τον Απρίλιο του 2022 και τώρα έχουν κερδίσει για δεύτερη φορά στο Ανώτερο Περιφερειακό Δικαστήριο του Ντίσελντορφ, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο Τύπου DPA.

Το εφετείο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι κανόνες της δημοπρασίας ήταν γνωστοί και ότι η συναλλαγή ήταν πράγματι μια οριστική πώληση.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X