Νέα

  • ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Δίκτυα, σχοινιά και αγκίστρια,συσσώρευσε η θάλασσα στο καταφύγιο της φώκιας

Δίκτυα, σχοινιά και αγκίστρια, που συσσωρεύτηκαν εξαιτίας της θαλασσοταραχής των τελευταίων ημερών, αφαιρέθηκαν από αναπαραγωγικό καταφύγιο (θαλάσσια σπηλιά) της μεσογειακής φώκιας, από την Ομάδα Παρακολούθησης του είδους, σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση μετά τον εντοπισμό των επικίνδυνων υλικών, καθώς διέτρεχαν σοβαρό κίνδυνο παγίδευσης οι φώκιες και τα νεογέννητά τους.

«Τα δίχτυα φαντάσματα», γνωστά ως «ghost nets», αφορούν όλους τους τύπους αλιευτικών εργαλείων, συμπεριλαμβανομένων των διχτύων, των σχοινιών, των παγίδων, των μισινών κλπ., τα οποία δεν διαχειρίζονται πλέον ενεργά οι αλιείς και έχουν εγκαταλειφθεί, χαθεί ή απορριφθεί στη θάλασσα, σε παραλίες ή σε λιμάνια.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fharisnicolaou%2Fposts%2F10226158501564922&show_text=true&width=500

Κάθε χρόνο, ο εξοπλισμός αυτός είναι υπεύθυνος για την παγίδευση και τη θανάτωση ενός σημαντικού αριθμού θαλάσσιων ζώων, όπως χελώνες, φώκιες, δελφίνια, φάλαινες, ψάρια καθώς και θαλάσσια πουλιά. Επίσης, μπορούν να προκαλέσουν περαιτέρω καταστροφή, όπως ζημιές σε σκάφη και άλλο θαλάσσιο εξοπλισμό.

Τα εν λόγω θαλάσσια απορρίμματα αποτελούν ένα παγκόσμιο περιβαλλοντικό πρόβλημα αφού συνιστούν απειλή όχι μόνο για την υγεία των θαλασσών και των ακτών αλλά και των θαλάσσιων οικοσυστημάτων και οργανισμών.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X