Νέα

  • “SEA” YOU

Δήμαρχος Αγίας Νάπας και υπ. Μεταφορών, πραγματοποίησαν την πρώτη βουτιά στο MUSAN

Στα βαθιά έπεσαν… κυριολεκτικά, σε μια εξερευνητική καταδυτική βουτιά, ο Δήμαρχος της Αγίας Νάπας κ. Χρίστος Ζαννέττου, μαζί με τον Υπουργό Μεταφορών, Γιάννη Καρούσο, εκπρόσωπο του Τμήματος Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών και τον καλλιτέχνη Jason deCaires Taylor, για μια υποβρύχια επίσκεψη στο MUSAN. Όλοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την εμπειρία!

Τα επίσημα εγκαίνια του MUSAN θα πραγματοποιηθούν στις 31 Ιουλίου, παρουσία και του ίδιου του καλλιτέχνη, Jason deCaires Taylor, ο οποίος βρίσκεται ήδη στην Κύπρο και βάζει τις τελευταίες του πινελιές. Τα γλυπτά και τα έργα σε συνδυασμό με το θαλάσσιο περιβάλλον θα συνθέτουν ένα ιδιαίτερο σκηνικό, δημιουργώντας μια μοναδική εμπειρία, που όμοια της δεν προσφέρεται πουθενά αλλού στην Κύπρο αλλά ούτε και στις γειτονικές μας χώρες.

Έντονο ενδιαφέρον για το υποβρύχιο μουσείο επέδειξαν και τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, εκπρόσωποι των οποίων αναμένονται στην Κύπρο για να καταγράψουν τα εγκαίνια και να δουν από κοντά τα έργα του MUSAN. Τους δημοσιογράφους και εκπροσώπους των ΜΜΕ φιλοξενεί στην Κύπρο ο Δήμος Αγίας Νάπας σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Τουρισμού. Οι φορείς έχουν φροντίσει όπως οι επισκέπτες απολαύσουν τις ομορφιές του νησιού μας, με ένα πρόγραμμα πλήρως οργανωμένο, δημιουργικό και φιλόξενο, ώστε να φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις και να μεταφέρουν τις θετικές τους εμπειρίες στα κοινά των χωρών τους.

Στο νέο Υποβρύχιο Μουσείο Γλυπτικής Αγίας Νάπας, οι επισκέπτες-δύτες και κολυμβητές με μάσκα και βατραχοπέδιλα θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε ένα υποβρύχιο δάσος, το πρώτο του είδους του στον κόσμο, εξ ου και το μεγάλο ενδιαφέρον που έχουν ήδη επιδείξει οργανωμένα γκρουπ δυτών, που θέλουν να έρθουν στην Αγία Νάπα για να εξερευνήσουν το μουσείο. Στο μουσείο μπορεί κανείς να θαυμάσει την συμβιωτική σχέση φύσης και τέχνης, μέσα από τα 93 έργα τέχνης του διάσημου εκπροσώπου του κινήματος eco-art, Jason deCaires Taylor.

Τα έργα έχουν σχεδιαστεί με τρόπο και υλικά που προσελκύουν θαλάσσια ζωή, ενώ τοποθετήθηκαν σε διάφορα βάθη, μεταξύ 6 και 10 μέτρων, δημιουργώντας έτσι ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη της θαλάσσιας ζωής σε όλα τα επίπεδα.Τα γλυπτά είναι κατασκευασμένα από αδρανή υλικά, με ουδέτερο pH, ώστε να μην επιδράσουν αρνητικά με τη φύση. Τοποθετούνται σε μία αμμώδη έκταση, 200 μέτρα από την ακτογραμμή της Αγίας Νάπας και αναμένεται ότι με την πάροδο μικρού χρονικού διαστήματος η βιοποικιλότητα της περιοχής θα εμπλουτιστεί, χάρη στο μουσείο.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X