Νέα

  • “SEA” YOU
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Η Λάρνακα απέκτησε τη δική της “Παραλία Χωρίς Πλαστικά”

Tη δική της «Παραλία Χωρίς Πλαστικά» αποκτά η Λάρνακα, με τη συμβολή του CSTΙ, του TUI Travel Foundation και του Κοινοτικού Συμβουλίου Βορόκληνης. Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Ανάπτυξης Λάρνακας Ντίνος Λευκαρίτης απένειμε τη διάκριση, στην παραλία Γιαννάδες της Βορόκληνης.

Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία, όχι μόνο για τα απτά αποτελέσματα που θα επιφέρει αλλά και για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση που θα παρέχει σε ντόπιους και ξένους επισκέπτες για αυτό το τόσο φλέγον θέμα.

Μεταφέρεται το μήνυμα όπως είπε ο κύριος Λευκαρίτης, της προστασίας των ακτών και του περιβάλλοντος, ενώ η δράση εντάσσεται και στους ευρύτερους στόχους για επίτευξη τουριστικής αειφορίας. Η απονομή της διάκρισης έγινε στην παρουσία της επιτρόπου περιβάλλοντος Μαρίας Παναγιώτου.

Ξεκινώντας από αυτή εδώ την ακτή, ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΤΑΠ, “εκτείνεται η θαλάσσια προστατευόμενη περιοχή Λάρνακας η οποία περιλαμβάνει τον τεχνητό ύφαλο, έργο το οποίο υλοποιήσαμε μαζί με το Τμήμα Αλιείας για να βοηθήσουμε την αύξηση της βιοποικιλότητας του βυθού. Είναι λοιπόν σημαντικό που έχει επιλεγεί η συγκεκριμένη παραλία για αυτό το σκοπό, ώστε να ενταχθεί στα πλαίσια των ευρύτερων ενεργειών προστασίας της παραλιακής και θαλάσσιας αυτής περιοχής”. 

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας υλοποιεί σειρά δράσεων σε συνεργασία με τις Τοπικές Αρχές και με τη στήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού για βελτίωση της αειφορίας των παραλιών, μέσω του προγράμματος που τρέχει τα τελευταία 6 χρόνια με την ονομασία «Εμπλουτίζοντας και Πρασινίζοντας τις Παραλίες της Λάρνακας».

Μέσω αυτού του προγράμματος έγιναν φυτεύσεις φοινικόδεντρων στις παραλίες, ξύλινοι παιδότοποι και αθλητικές υποδομές.

Στόχος η παραλία αυτή να καταστεί πρότυπο και ο θεσμός να επεκταθεί και σε άλλες παραλίες της Περιφέρειας Λάρνακας αλλά και ολόκληρου του νησιού.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X