Νέα

  • Μη κατηγοριοποιημένο

Γιορτινά στολίδια από το πλαστικό του ωκεανού

Οι γιορτές των Χριστουγέννων θα έχαναν την μισή τους αίγλη, χωρίς τον λαμπερό διάκοσμο τους. Λαμπιόνια, στολίδια, μπάλες, όλα έχουν την θέση τους στο μαγικό δέντρο που στέκεται περήφανο στη μέση ή τη γωνιά του σαλονιού μας. 

Σκεφτείτε λοιπόν, αν αυτός ο διάκοσμος είχε ένα πιο οικολογικό προφίλ, όχι μόνο θα πρωτοτυπούσατε, αλλά θα δείχνατε ότι ακόμη και αυτές τις μέρες, δεν ξεχνάτε την ανάγκη του πλανήτη να ανασάνει από τις βαριές βιομηχανίες και τα σκουπίδια στον πάτο του ωκεανού. Είναι με αυτό το σκεπτικό που κατασκευάστηκαν τα συγκεκριμένα γιορτινά στολίδια που βλέπεται στις φωτογραφίες.

Φτιαγμένα από πλαστικό που συλλέγεται από τον ωκεανό και συγκεκριμένα, τις παραλίες του Σελενγκόρ της Μαλαισίας, κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Καθαρισμού Ακτών. 

Στη συνέχεια πλύθηκε, ταξινομήθηκε και ακολούθως τεμαχίστηκε. Το πλαστικό τοποθετήθηκε στη συνέχεια σε έναν κατακόρυφο σωλήνα, ο οποίος θερμάνθηκε στους 220 C μέχρι να λιώσει. 

Το υλικό από την καύση εγχύθηκε σε  καλούπια, αφέθηκε να κρυώσει και  το αποτέλεσμα ήταν αυτός ο διαφορετικός και πρωτότυπος σχεδιασμός στολιδιών.

Το κορδόνι στα στολίδια είναι επίσης από τις παραλίες και έρχεται να προσθέσει την τελευταία πινελιά σε αυτά τα 100% ανανεωμένα διακοσμητικά χριστουγεννιάτικων δέντρων.

Αν θέλετε να βοηθήσετε τους ωκεανούς φέτος και να απολαύσετε τα Χριστούγεννα, τότε αυτές οι διακοσμήσεις είναι για εσάς.

Το σετ περιλαμβάνει χιονάνθρωπο, τάρανδο, Άγιο Βασίλη, αστέρι και δέντρο. 

Πολύτιμο Πλαστικό

Το πολύτιμο πλαστικό είναι ένα φαινόμενο που κάνει τον γύρο του κόσμου. Πρόκειται για μια ολλανδική εφεύρεση ανακύκλωσης πλαστικών, την οποία οι ιδρυτές ανέβασαν δωρεάν στο διαδίκτυο με  σχέδιο ανοιχτού κώδικα. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να κατασκευάσουν τις δικές τους μηχανές ανακύκλωσης πλαστικών μικρής κλίμακας. 

Οι δυνατότητες της ανακύκλωσης είναι απεριόριστες και η χρήση των παράγωγων της, αποδεδειγμένα μειώνουν το αποτύπωμα του άνθρακα στον πλανήτη, διευρύνοντας τις επιλογές μας ως ευσυνείδητοι καταναλωτές.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X