Νέα

  • ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Γέμισε  η παραλία στα ρηχά νερά της Βρετανίας με καβούρια “αράχνη” 

Χιλιάδες δηλητηριώδη καβούρια συγκεντρώθηκαν στις παραλίες της Κορνουάλης λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας της θάλασσας που προκλήθηκε από την κλιματική κρίση. 

Τα μεταναστευτικά πλάσματα συρρέουν στα ρηχά νερά στο St Ives, για να ρίξουην τα κελύφη τους, πριν επιστρέψουν σε βάθη έως και 300 πόδια.

Τα μαλακόστρακα, είναι γνωστά για τα μακριά πόδια και τις δαγκάνες τους, που είναι δηλητηριώδεις για τη λεία τους αλλά αβλαβές για τον άνθρωπο.

Η παρουσία τους στην παραλία Porthgwidden ήταν αρκετή για να αποτρέψει πολλούς λουόμενους να μπουν στη θάλασσα.

Στην συγκεκριμένα νερά μαζεύτηκαν χιλιάδες, όπως ανέφεραν λουόμενοι καβούρια, τα οποία μπορούσες να δεις από τα ρηχά. Κάποιοι αναφέρουν ότι έφταναν μέχρι και το γόνατο τους μέσα στο νερό.

Οι ειδικοί λένε ότι αν και δεν είναι ασυνήθιστο να τα βλέπεις καβούρια στα βρετανικά ύδατα, οι μαζικές συγκεντρώσεις γίνονται πιο συχνές το καλοκαίρι λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας της θάλασσας που συνδέεται με την κλιματική κρίση.

Τα καβούρια αράχνη – Hyas araneus στα λατινικά – συνήθως συγκεντρώνονται σε τεράστιους αριθμούς σε ρηχά νερά για να προστατευτούν από τα αρπακτικά, ενώ περιμένουν να πήξουν και να σκληρύνουν οι νέοι εξωσκελετές τους.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X