Νέα

  • ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΖΙΟΥ

Αρκετό δρόμο ως το Τόκιο έχει να διανύσει ο Παύλος Κοντίδης

Αρκετό δρόμο ως το Τόκιο έχει να διανύσει ο Παύλος Κοντίδης καθώς αναμένουν δώδεκα βδομάδες εντατικής δουλειάς και σκληρής προετοιμασίας, όπως καταδεικνύει η 18η θέση που πήρε στη Regatta της Vilamoura την περασμένη βδομάδα.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, ο Κύπριος Ολυμπιονίκης έχει αρκετό δρόμο να διανύσει μέχρι να βρεθεί στην επιθυμητή κατάσταση. «Σίγουρα η 18η δεν είναι μια θέση που στοχεύω ή πιστεύω πως αντιπροσωπεύει τις ικανότητές μου, αλλά αντιπροσωπεύει τη σημερινή πραγματικότητα, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις συγκυρίες των τελευταίων μηνών», σημειώνει ο Κοντίδης, ο οποίος μετά από έξι μήνες επέστρεψε στην Κύπρο για τις ημέρες του Πάσχα, τις οποίες θα περάσει με την οικογένεια του.

«Το Μάιο θα πάμε δύο φορές στην Πορτογαλία για προπόνηση και αγώνες, όχι τόσο μεγάλους όσο αυτός στη Vilamoura αλλά ειδικά στο δεύτερο – 24-28 Μαΐου – αναμένονται όλοι οι μεγάλοι αθλητές» προσθέτει ο 31χρονος αργυρός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου. «Στις αρχές Ιουνίου», συνεχίζει, «θα βρεθούμε στην Ολλανδία για έναν ακόμα αγώνα. Είναι σημαντικό να κάνουμε αγώνες τώρα που μπορούμε, ώστε να ανεβάσουμε ρυθμούς μιας και στην Ιαπωνία θα μεταβούμε στα μέσα Ιουλίου και δεν θα έχουμε χρόνο προετοιμασίας μιας και οι Αγώνες αρχίζουν στα τέλη του ίδιου μήνα».

Σχετικά με τη Regatta της Vilamoura, ήταν ο μεγαλύτερος αγώνας ιστιοπλοΐας που έγινε εδώ και έναν χρόνο, καθώς είχε τις συμμετοχές ενός παγκοσμίου Κυπέλλου – ίσως και περισσότερες – με όλες τις Ολυμπιακές κλάσεις παρούσες. Στα Laser υπήρχαν 139 αθλητές ενώ δόθηκαν και οι δύο τελευταίες ευρωπαϊκές προκρίσεις που πήγαν στην Ολλανδία και την Ισπανία. Ο Κοντίδης δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό της πρώτης δεκάδας, με εξαίρεση κάποιες ιστιοδρομίες.

«Η καλύτερη ημέρα για εμένα ήταν η 5η και 2η των τελικών όπου είχα τη μοναδική μου πρωτιά και μια τρίτη θέση σε αρκετά δύσκολες συνθήκες, πλασαρίσματα που μου επέτρεψαν να ανέβω 18ος από 35ος» δηλώνει.

Ο Κοντίδης παραδέχεται πως δεν βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση λόγω του ότι το χειμώνα αντιμετώπισε προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένου και κορωνοϊού τον Μάρτιο. «Ακόμα δεν έχω φτάσει στο 100% της φυσικής μου κατάστασης, κάτι απολύτως φυσιολογικό μετά τον κορωνοϊό. Αυτό φάνηκε στον αγώνα. Το ένιωθα στο σώμα μου, φαίνεται και στα αποτελέσματα».

Παρόλα αυτά, αναφέρει, «είμαι αρκετά ικανοποιημένος καθώς νιώθω να βρίσκω και πάλι τον καλό μου εαυτό, τόσο σε φυσική κατάσταση όσο και αγωνιστικά».

«Κάναμε κάποια λάθη στον αγώνα, λόγω του ότι είχα πολύ καιρό να μπω σε κάποιον μεγάλο αγώνα. Οι αντίπαλοι ήταν όλοι εκεί εκτός οι Αυστραλοί και οι Νεοζηλανδοί που έμειναν στις χώρες τους λόγω κορωνοϊού» εξηγεί ο Κοντίδης.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X