Νέα

  • ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Απελευθέρωσαν χελώνα Καρέτα που παγιδεύτηκε στα δίκτυα ψαρά – Βίντεο

Αίσιο τέλος είχε ευτυχώς η περιπέτεια μιας χελώνας Καρέτα (Caretta caretta), η οποία είχε παγιδευτεί σε δίκτυα επαγγελματία ψαρά στη θαλάσσια περιοχή Βασιλικού.

Ο ψαράς, ειδοποίησε άμεσα το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών (ΤΑΘΕ), μέλη του προσωπικού του οποίου μετέβηκαν με σκάφος στην περιοχή και κατάφεραν μαζί με τον επαγγελματία ψαρά να την απελευθερώσουν.

Χάρη στην άμεση αντίδρασης του ευαισθητοποιημένου επαγγελματία ψαρά και του προσωπικού του ΤΑΘΕ, η χελώνα κατάφερε να επιστρέψει πίσω στην θάλασσα.

Όπως σημειώνει στη σελίδα του το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών, η χελώνα Καρέτα είναι ένα από τα δύο είδη θαλασσίων χελωνών που απαντώνται στις θάλασσες του νησιού μας και χρησιμοποιούν τις παραλίες για την ωοτοκία τους κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Μία από τις ανθρώπινες απειλές που πολλές φορές οδηγούν στον θάνατο τους, είναι και η τυχαία παγίδευση σε δίκτυα.

Το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στον επαγγελματία ψαρά, ο οποίος ενέργησε άμεσα, ούτως ώστε να απελευθερωθεί η θαλάσσια χελώνα από τα δίκτυα, αφού σε διαφορετική περίπτωση το ζώο δεν θα επιβίωνε.

Είναι καθήκον όλων μας ο σεβασμός προς την φύση και όλη την θαλάσσια και χερσαία πανίδα. Είναι καθήκον μας να προστατεύουμε τέτοια είδη που κινδυνεύουν με εξαφάνιση.

Δείτε το βίντεο της διάσωσης, που ανήρτησε το Τμήμα Αλιείας:

https://fb.watch/9xvL8QjjSd/

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X