Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Ανάσα στην εμπορική κίνηση, άνοιξε το λιμάνι Πειραιά – Μπλόκο ξανά το Σ/Κ

Κανονικά λειτουργούν από σήμερα το πρωί οι προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του λιμανιού του Πειραιά ύστερα από την απόφαση των εργαζομένων να αναστείλουν την απεργία. Το σωματείο των εργαζομένων ΕΝΕΔΕΠ αποφάσισε την αναστολή των συνεχόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων και την προκήρυξη νέας για την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Νοεμβρίου.

Σε ανακοίνωση του το σωματείο επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι οι εργαζόμενοι με τις κινητοποιήσεις τους κατάφεραν μεταξύ άλλων

-Τη δέσμευση της εταιρείας και του Υπουργείου για να συγκροτηθεί Επιτροπή Υγιεινής και Ασφαλείας με την συμμετοχή μελών του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ.

– Την αναγνώριση και κατοχύρωση του Σωματείου μας που είναι όπλο στα χέρια των εργαζομένων μέσα στο λιμάνι.

-να αναγκάσουν την εταιρεία και την κυβέρνηση έστω να αναγνωρίσει το πρόβλημα για τις εργατικές πόστες, συνεχίζουμε μέχρι να πραγματοποιηθεί το αίτημα μας για 6άρα πόστα.

-να κάνουν γνωστό σε όλους τι πραγματικά συμβαίνει στον υποτιθέμενο «παράδεισο» της COSCO με την εντατικοποίηση και τις κόντρα βάρδιες, τα 12ώρα, τα ελλιπή μέτρα ασφάλειας, με την ομηρία των εργολαβικών εργαζομένων.

Η πάλη για τη ΣΣΕ που διασφαλίζει τα δικαιώματα των όλων των εργαζομένων συνεχίζεται με καλύτερους όρους, προετοιμάζοντας τη νέα 48ωρη απεργία,.

Το νέο ΔΣ έχοντας εξασφαλίσει και στα χαρτιά την αντιπροσωπευτικότητα του Σωματείου μας θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες τη πρόταση για υπογραφή ΣΣΕ, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X