Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Αμερικανικές κυρώσεις και σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών για σκάφη Ρώσων

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλε κυρώσεις σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών σκαφών αναψυχής με έδρα το Μονακό με δεσμούς με τη ρωσική ελίτ, ως μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών του να στοχεύσει περιουσιακά στοιχεία που συνδέονται με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον στενό κύκλο του.

Η Imperial Yachts είναι μια ρωσική μεσιτεία με έδρα το Μονακό και παρέχει ένα πλήρες χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών μέγαγιοτ, από το σχεδιασμό και την παραγγελία έως τη ναύλωση και τη διαχείριση πλοίων. Διατηρεί γραφείο στη Μόσχα και αποτελεί δημοφιλή επιλογή της ρωσικής ελίτ που διαθέτει γιοτ. Η εταιρεία εξυπηρετεί τουλάχιστον ένα σκάφος που συνδέεται με άτομο που έχει υποβληθεί σε κυρώσεις από τις ΗΠΑ.

Το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών έχει καταχωρίσει την Imperial Yachts και τον Διευθύνοντα Σύμβουλό της, τον Ρώσο υπήκοο Ευγένη Μπορίσοβιτς Κόκμαν, για το αδίκημα της λειτουργίας ή της δραστηριότητας στον θαλάσσιο τομέα της ρωσικής οικονομίας. Προσδιόρισε επίσης συγκεκριμένα ένα γιοτ που συνδέεται με τα Imperial Yachts, το Flying Fox, ως αποκλεισμένη ιδιοκτησία.

Επιπλέον, επέβαλε κυρώσεις σε ένα γιοτ 65 εκατομμυρίων δολαρίων με συνδέσεις με τον ολιγάρχη στη μαύρη λίστα Αντρέι Κόστιν, διευθύνοντα σύμβουλο της VTB Bank. Το Kostin’s Sea Rhapsody είναι ένα σούπερ γιοτ με σημαία των Νήσων Μάρσαλ και βρίσκεται επί του παρόντος στις Σεϋχέλλες, μια δικαιοδοσία που έχει προσελκύσει πολλούς Ρώσους ομογενείς από την έναρξη της εισβολής.

«Οι ελίτ της Ρωσίας, μέχρι και τον Πρόεδρο Πούτιν, βασίζονται σε πολύπλοκα δίκτυα υποστήριξης για να κρύψουν, να μετακινήσουν και να διατηρήσουν τον πλούτο και τα πολυτελή περιουσιακά τους στοιχεία», δήλωσε ο αμερικανός υφυπουργός Οικονομικών για την Τρομοκρατία και τις Οικονομικές Πληροφορίες Μπράιαν Νέλσον. «Θα συνεχίσουμε να επιβάλλουμε τις κυρώσεις μας και να αποκαλύπτουμε τα διεφθαρμένα συστήματα με τα οποία ο Πρόεδρος Πούτιν και οι ελίτ του πλουτίζουν».

Το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών ονόμασε επίσης τέσσερα γιοτ ως αποκλεισμένη ιδιοκτησία, για φερόμενες σχέσεις με τον ίδιο τον Πούτιν. Το πρώτο, το υπό ρωσικής σημαία Graceful, ήταν ύποπτο εδώ και καιρό για διασυνδέσεις με τον Ρώσο πρόεδρο και αυτές οι υποψίες ενισχύθηκαν μόνο όταν το σκάφος έφυγε από τη Γερμανία για το Καλίνινγκραντ, ενόψει της εισβολής στην Ουκρανία.

Ονομάστηκε επίσης η Ολυμπία με σημαία Κέιμαν. Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, ο Πούτιν έχει κάνει πολλά ταξίδια με το Olympia και το Graceful, συμπεριλαμβανομένου ενός ταξιδιού με την εταιρεία του Λευκορώσου ηγέτη Λουκασένκο.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X