Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Ακυβέρνητο στον Ειρηνικό για 2 εβδομάδες το 366 μέτρων πλοίο Maersk Eureka

Ένα ρυμουλκό ανοικτής θαλάσσης απέπλευσε από λιμάνι της Αλάσκας και κατέφθασε στο σημείο στο οποίο είναι ακυβέρνητο το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Maersk Eureka. Το πλοίο βρίσκεται σε απόσταση 650 ναυτικών μιλίων στον Ειρηνικό ωκεανό.

Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία Maersk, το πλοίο σταμάτησε στις 12 Μαρτίου, και ενώ βρισκόταν εν πλω με προορισμό το Long Beach, με σκοπό να επιδιορθώσει μια αντλία πετρελαίου που είχε ζημιά.

Μετά τις εργασίες επιδιόρθωσης της ζημιάς το πλοίο αρχικά ξεκίνησε την μηχανή για να συνεχίσει το ταξίδι του. Στις 14 Μαρτίου το πλοίο σταμάτησε και πάλι, και από τότε έχει μείνει ακυβέρνητο λόγω του ότι το πλήρωμα φοβάται να ξεκινήσει την μηχανή για να μην υπάρξει περεταίρω ζημιά η οποία μπορεί να είναι και σοβαρότερη.

Όπως ανακοίνωσε η Maersk, το ρυμουλκό βρίσκεται κοντά στο Maersk Eureka, ενώ τόνισε ότι το φορτίο του παραμένει ασφαλές, συμπεριλαμβανομένων και τον container ψυγείων τα οποία συνεχίζουν να έχουν ρεύμα και ψύξη.

Το ρυμουλκό το οποίο κατέφθασε στο σημείο έχει μαζί τεχνικό και ανταλλακτικά για την επιδιόρθωση της ζημιάς, ενώ πλήρης αξιολόγηση του προβλήματος θα πραγματοποιηθεί όταν το πλοίο φτάσει στο λιμάνι του Long Beach.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X