Νέα

  • ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΖΙΟΥ

Έφυγε από τη ζωή στα 99, ο Raymond Woolley, o γηραιότερος αυτοδύτης με ρεκόρ Guinness – Zούσε στην Κύπρο

Το όνομα του στα Guinness World Records ως ο γηραιότερος άνδρας αυτοδύτης στον κόσμο. Ο Wallace Raymond Woolley βετεράνος του ΄Β Παγκοσμίου πολέμου, στα 95 του χρόνια κατέρριψε το ρεκόρ του και κατάφερε να γίνει πρωτοσέλιδο, ως ο γηραιότερος άνδρας αυτοδύτης, σύμφωνα με την Academy of World Records.

Στα 99 του έφυγε από τη ζωή, γεμάτος εμπειρίες του βυθού αλλά και μηνύματα ζωής για τον καθένα.

Ο Woolley, με καταγωγή από το Port Sunlight της βορειοδυτικής Αγγλίας, οποίος ζούσε μόνιμα στην Κύπρο, είχε επισκεφθεί για πρώτη φορά το ναυάγιο Ζηνοβία το 1982. Ασυρματιστής στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, και δύτης για 60 χρόνια.

Είχε βουτήξει για 44 λεπτά σε βάθος 40,6 μέτρων, την 1η Σεπτεμβρίου 2018, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ του 41 λεπτών και 38,1 μέτρων και σημειώνοντας το νέο παγκόσμιο ρεκόρ ως ο γηραιότερος άνδρας αυτοδύτης, σύμφωνα με την Academy Of World Records.

Ο Woolley και δεκάδες άλλοι δύτες ερεύνησαν τα υδάτινα βάθη γύρω από το ναυάγιο του Zenobia, ενός φορτηγού πλοίου φορτωμένου με φορτηγά που βυθίστηκε περίπου 2 χιλιόμετρα από την πόλη της Λάρνακας το 1980 στο παρθενικό του ταξίδι.

«Προσπαθώ να αποδείξω στον εαυτό μου, και ελπίζω σε άλλους ανθρώπους, ότι η άσκηση, ειδικά όταν φτάνεις στην ηλικία μου, είναι ότι πιο σημαντικό μπορείς να κάνεις», είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους μετά το νέο του ρεκόρ που τον ανέδειξε στην κορυφή των Guinness.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X