Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Έκτακτα μέτρα στα κινεζικά λιμάνια μετά από δημοσίευμα των NYT

«Έκοψε ανάσες» δημοσίευμα των New York Times, στο οποίο ουσιαστικά περιγράφεται ένα επερχόμενο τέταρτο κύμα της πανδημίας που δεν αποκλείεται να πλήξει τα Κινεζικά λιμάνια. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική στην Γκουανγκζού, μια πόλη 18,7 εκατομμυρίων κατοίκων. Όλοι οι πολίτες της υποβλήθηκαν σε τεστ –κάποιοι μάλιστα από αυτούς δύο φορές– ενώ αυτή τη στιγμή 180.000 άνθρωποι βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό, δεν επιτρέπεται να βγουν από το σπίτι τους ούτε για σούπερ μάρκετ ή άλλες βασικές ανάγκες, παρά μόνο για ιατρικό έλεγχο.

Στο Yantian τέταρτο κατά σειρά δύναμης λιμάνι στον κόσμο η κατάσταση δεν έχει εξομαλυνθεί καθώς εξακολουθούν τα προβλήματα με το προσωπικό εξ αιτίας νέου κύματος της COVID-19 που ξεκίνησαν στις 25 Μαϊου. Καθώς ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού παραμένει ανεμβολίαστο οι φόβοι που εκφράζουν αναλυτές της εφοδιαστικής για το ενδεχόμενο οι αρρυθμίες στο Yantian να «περάσουν» και σε άλλα Κινεζικά λιμάνια είναι προφανείς. Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο κύμα της πανδημίας είχε πλήξει τα Κινεζικά λιμάνια με τις γνωστές επιπτώσεις για την παγκόσμια εφοδιαστική η οποία σημειωτέον δεν έχει «συνέλθει» ακόμη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των ΝΥΤ υπό το φως των νέων δεδομένων, η κινεζική κυβέρνηση παίρνει εσπευσμένα νέα έκτακτα μέτρα και για τους ταξιδιώτες που ταξιδεύουν στην Κίνα, τα οποία περιλαμβάνουν τουλάχιστον δύο, σε κάποιες περιπτώσεις και τρεις και τέσσερις, εβδομάδες καραντίνας, υπό την επιτήρηση της κινεζικής κυβέρνησης, για όλους ανεξαιρέτως, ακόμα και για πλήρως εμβολιασμένους. Παραμένει άγνωστο αν αυτοί οι νέοι περιορισμοί θα επιδράσουν πέραν των λιμενεργατών και στους ναυτεργάτες για πλοία που καταπλέουν σε Κινεζικά λιμάνια και πρόκειται να «σκατζάρουν».

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X