Νέα

  • ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΖΙΟΥ

“Yιοθέτησε ένα δόκιμο” της Ναυτικής Ακαδημίας Κύπρου – Ημερίδα καριέρας

Η Ναυτική Ακαδημία Κύπρου (ΝΑΚ), διοργάνωσε και φέτος με επιτυχία την καθιερωμένη ημερίδα καριέρας υπό τον τίτλο «Υιοθέτησε ένα Δόκιμο».

Σκοπός της ημερίδας, η γνωριμία των δοκίμων αξιωματικών της ΝΑΚ με μεγάλες ναυτιλιακές εταιρίες οι οποίες εδρεύουν στην Κύπρο. Μέσω της γνωριμίας αυτής οι δόκιμοι θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν θέση πρακτικής άσκησης για την πραγματοποίηση της υποχρεωτικής 12-μηνης θαλάσσια υπηρεσίας τους αλλά και οι ίδιες οι εταιρίες να επιλέξουν μέσω συνεντεύξεων, το μελλοντικό εργατικό δυναμικό τους.

Η επί του πλοίου πρακτική άσκηση πραγματοποιείται κατά το 4ο και 7ο εξάμηνο των σπουδών τους λαμβάνοντας την κατάλληλη εκπαίδευση και τεχνογνωσία, έτοιμοι πλέον να βγουν στην αγορά εργασίας. Επίσης οι δόκιμοι έχουν την δυνατότητα πραγματοποίησης 2-μηνης επί του πλοίου πρακτικής άσκησης κατά την διάρκεια του καλοκαιριού με το πέρας του πρώτου χρόνου σπουδών τους.

Εταιρείες κολοσσοί, που εδρεύουν στην Κύπρο, αγκάλιασαν με τη συμμετοχή τους την πρωτοβουλία της Ναυτικής Ακαδημίας Κύπρου και έδωσαν το παρόν τους στην ημερίδα χαρακτηρίζοντας την, μια πολύ καλή ευκαιρία γνωριμίας με τους σπουδαστές, οι οποίοι προσβλέπουν σε καριέρα στον τομέα της ναυτιλίας, με τις προκλήσεις όπως αυτές διαμορφώνονται.

Εκτελεστικοί Διευθυντές και υψηλόβαθμα στελέχη των ναυτιλιακών εταιρειών έκριναν καλά προετοιμασμένους τους δοκίμους, επισημαίνοντας ότι δικαιούνται την ευκαιρία τους εν πλω, για μια υποσχόμενη καριέρα. Εξέφρασαν ικανοποίηση για τη συμμετοχή των υποψηφίων και πρωτίστως την παρουσία και γυναικών στον κλάδο της ναυτιλίας.

Οι φοιτητές δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους για την ευκαιρία που είχαν να επικοινωνήσουν διά ζώσης με στελέχη των μεγαλύτερων ναυτιλιακών εταιρειών στην Κύπρο καθώς θα τους δοθεί η ευκαιρία, να δοκιμαστούν σε πραγματικές συνθήκες εργασίας στη θάλασσα, δοκιμασία η οποία θα τους ανοίξει πόρτες, για μια υποσχόμενη καριέρα στον απαιτητικό κλάδο της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Η Ναυτική Ακαδημία Κύπρου, σε συνεργασία με το Intercollege και υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας προσφέρει τα τελευταία 4 χρόνια προγράμματα Ναυτικών Σπουδών (Μηχανής και Καταστρώματος) σχεδιασμένα να παρέχουν την απαραίτητη ακαδημαϊκή γνώση, επαγγελματική κατάρτιση και θαλάσσια πρακτική εκπαίδευση για νέους και νέες που επιθυμούν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του ναυτικού αξιωματικού σε πλοία του εμπορικού ναυτικού.

Εnalios Media

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X