Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Xωρίς άδειες πολλές καταδύσεις στο ναυάγιο Ζηνοβία

Χωρίς τις απαιτούμενες προϋποθέσεις που αφορούν στις άδειες από το κράτος, αλλά και την εφαρμογή μέτρων ασφαλείας, πραγματοποιούνται πολλές εξορμήσεις στη θάλασσα για σκοπούς κατάδυσης στο ναυάγιο Ζηνοβία.

Με αφορμή το ατύχημα με 60χρονο, ο οποίος αναδύθηκε με γρήγορη ταχύτητα στην επιφάνεια από βάθος 30 μέτρων, παρουσιάζοντας προβλήματα στην αναπνοή, η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ναυαγίου και ο νομικός της σύμβουλος, αναφέρθηκαν σε σωρεία καταγγελιών για παράνομες εξορμήσεις στο Ζηνοβία.

Μιλώντας στο Omega, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας,  Αντρέας Παναγιώτου, ανέφερε ότι ο εκπαιδευτής καταδύσεων, βγήκε στην επιφάνεια ψάχνοντας τον 60,  8 λεπτά μετά την ανάδυση του στην επιφάνεια.

Θέση για τις παράνομες καταδύσεις στο Ναυάγιο Ζηνοβία, παίρνει και ο δικηγόρος του κύριου Παναγιώτου, Αντώνης Δημητρίου, εξηγώντας ότι το γραφείο τους απέστειλε σχετικές επιστολές, καταγγέλλοντας τις παρανομίες , προς τον Υπουργό Μεταφορών, Υπουργό Γεωργίας, Αρχηγό Αστυνομίας, Υφυπουργό Τουρισμού  και Υφυπουργό Ναυτιλίας.

«Οι μόνοι που ανταποκρίθηκαν ήταν ο κύριος Καρούσος και ο Αρχηγός της Αστυνομίας. Οι υπόλοιποι που είναι καθ’ ύλην αρμόδιοι δεν ασχολήθηκαν καθόλου με το θέμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Δημητρίου, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για  ανεπάρκεια ελέγχου από το Υφυπουργείο Τουρισμού..

Όσο αφορά τις προϋποθέσεις για κατάδυση στο Ναυάγιο Ζηνοβία ο κύριος Δημητρίου επισήμανε πως θα πρέπει να υπάρξει έλεγχος, να έχουν σχετικά πιστοποιητικά αλλά και να υπάρχουν καταρτισμένοι εκπαιδευτές.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X