Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Xερσαία και θαλάσσια ρύπανση στο αλιευτικό καταφύγιο Αγίας Νάπας

Ποσότητες μηχανέλαιων χύθηκαν σε στεριά και θάλασσα στην περιοχή του αλιευτικού καταφυγίου Αγίας Νάπας, από μπιτόνια που αφέθηκαν παρατημένα στο κρηπίδωμα του καταφυγίου.

Η ανθρώπινη απερισκεψία έκανε πάλι το θαύμα της, καθώς οι εικόνες που δημοσιοποιεί το τμήμα αλιείας αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Μετά από σχετική ενημέρωση από πολίτη, το Τμήμα Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών(ΤΑΘΕ) κλήθηκε την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, για καθαρισμό ποσότητας μηχανελαίου εντός του αλιευτικού καταφυγίου Αγίας Νάπας. Με ανάρτηση στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Τμήμα Αλιείας κακίζει την ανευθυνότητα κάποιων.

https://www.facebook.com/FisheriesDepartmentCy/posts/358866965122

Για τον καθαρισμό των κρηπιδωμάτων και του αλιευτικού καταφυγίου χρησιμοποιήθηκε πιεσμένο νερό και ειδικές απορροφητικες πετσέτες.Τέτοιες εικόνες δεν τιμούν κανένα. υποδεικνύει το τμήμα Αλιείας. Στα αλιευτικά καταφύγια υπάρχουν ειδικοί χώροι απόρριψης χρησιμοποιημένων μηχανελαίων καθώς και κάδοι απορριμμάτων για τα υπόλοιπα απορρίμματα και οι χρήστες των αλιευτικών καταφυγίων έχουν την ευθύνη απομάκρυνσης και τοποθέτησης των απορριμμάτων στους ενδεδειγμένους χώρους.

Σύμφωνα με τον περί Αλευτικών Καταφυγίων Νόμο και τους Κανονισμούς του η ρύπανση του χερσαίου ή θαλάσσιου χώρου των αλιευτικών καταφυγίων με οποιοδήποτε τρόπο απαγορεύεται και τιμωρείται με εξώδικη ρύθμιση.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X