Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

«True North 72» η νέα συνεργασία στον τομέα της θαλάσσιας καινοτομίας

Ο διεθνής διευθυντής πλοίων Bernhard Schulte Shipmanagement (BSM) και το Ινστιτούτο Ναυτιλίας και Ναυτιλίας Κύπρου (CMMI) υπέγραψαν ένα μνημόνιο συμφωνίας για την έναρξη μιας πρωτοβουλίας, που αλλάζει το παιχνίδι με την ονομασία “True North 72” με στόχο να ενθαρρύνει την καινοτομία σε ολόκληρη τη ναυτιλιακή αλυσίδα εφοδιασμού και τις βιομηχανίες logistics.

Η ναυτιλιακή βιομηχανία υφίσταται ήδη μαζική αναστάτωση των επιχειρηματικών της μοντέλων με μακροπρόθεσμη στόχευση για να γίνει ακόμη πιο αποτελεσματική και φιλική προς το περιβάλλον. Η πρωτοβουλία «True North 72» αποσκοπεί στο να αποτελέσει καταλύτη στην επανεφεύρεση της αλυσίδας αξιών στην ψηφιακή εποχή και στην παροχή βιώσιμων λύσεων για την επίλυση των προκλήσεων των πελατών σε όλες τις επιχειρήσεις τους.

Η συνεργασία μεταξύ BSM και CMMI θα αξιοποιήσει την εμπειρία ναυτιλίας των δύο συνεργατών, την παγκόσμια εμβέλεια και την εξειδικευμένη τεχνική εμπειρογνωμοσύνη για τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος για πειραματισμό. Η πρωτοβουλία θα διερευνήσει νέες ιδέες, δοκιμές και επαναληπτικές πιθανές λύσεις, όλες με στόχο τη δημιουργία εντελώς νέων αγορών, υπηρεσιών ή προϊόντων.

Ως εκ τούτου, το κοινό πρόγραμμα θα αξιοποιήσει τις τεράστιες δυνατότητες των δύο οργανισμών να ερευνήσουν και να διερευνήσουν την εμπορευματοποίηση ιδεών σε τομείς στρατηγικού ενδιαφέροντος, ξεκλειδώνοντας αξία στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας για τον ευρύτερο ναυτιλιακό τομέα.

Προκλήσεις για την επόμενη γενιά της μπλε ανάπτυξης 

Ο Γιάννης Σύκας, Διευθυντής Στρατηγικής και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της BSM, δήλωσε: «Η βιομηχανία έχει φτάσει σε μια καμπή και η επόμενη δεκαετία θα είναι κρίσιμη για τον καθορισμό της επόμενης γενιάς θαλάσσιου εμπορίου και επιχειρήσεων. Μέσω της πρωτοβουλίας «True North 72» και της συνεργασίας με το CMMI, το BSM αποδεικνύει σαφώς τη δέσμευσή του να καλλιεργήσει τη δημιουργικότητα και την καινοτομία. Αυτή η συνεργασία ενσωματώνει τη δήλωση αποστολής της εταιρείας μας και τις αξίες που επιτρέπουν στους συναδέλφους, τους πελάτες, τους επιχειρηματικούς εταίρους και τις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε, να εφαρμόζουν τη γνώση, την εμπειρία και την καινοτομία για να αναπτύξουν λύσεις σε σημαντικές προκλήσεις της βιομηχανίας. “

Ο Ζαχαρίας Σιούκουρος, Διευθύνων Σύμβουλος της CMMI δήλωσε: «Η CMMI, ως Κέντρο Αριστείας Ε & Α για τους θαλάσσιους και θαλάσσιους τομείς, φιλοδοξεί να γίνει εταίρος της επιλογής για όλες τις σχετικές δραστηριότητες έρευνας, τεχνολογικής ανάπτυξης και καινοτομίας της μπλε οικονομίας σε τοπικό, περιφερειακό, ευρωπαϊκό και σε παγκόσμιο επίπεδο. Το Ινστιτούτο στοχεύει στην προώθηση της αριστείας στην έρευνα και την καινοτομία, επενδύοντας σε δημιουργικό κεφάλαιο, προωθώντας την εκπαίδευση, την κατάρτιση και την επιχειρηματικότητα και καλλιεργώντας συνολικά τον κοινωνικοοικονομικό και πολιτιστικό μετασχηματισμό. Επομένως, είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε στο “True North 72” και συνεργαζόμαστε με έναν από τους κορυφαίους διαχειριστές πλοίων τρίτων μερών στον κόσμο. Αυτή η πρωτοβουλία ευθυγραμμίζεται πλήρως με τον βασικό μας στόχο να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της ναυτιλιακής βιομηχανίας και της κοινωνίας και να αναπτύξουμε λύσεις που θα συμβάλουν στη βιώσιμη μπλε ανάπτυξη. “

Το όνομα της πρωτοβουλίας «True North 72» αναφέρεται στο 1972, όταν η BSM καθιέρωσε για πρώτη φορά παρουσία στην Κύπρο, ως μία από τις πρώτες ξένες εταιρείες που εγγράφηκαν στο νησί. Σήμερα, ο οργανισμός απασχολεί περισσότερα από 200 άτομα στην Κύπρο και έχει συμβάλει ουσιαστικά στην υποστήριξη και ανάπτυξη της τοπικής ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X