Νέα

  • Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΩΚΕΑΝΟΥΣ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Tototheo Μaritime – Marine Fields και CMMI ενώνουν δυνάμεις στη ψηφιακή τεχνολογία

Μνημόνιο Συνεργασίας με το Κυπριακό Ινστιτούτο Ναυτιλίας (CMMI), υπέγραψε η εταιρεία θαλάσσιων τεχνολογιών και ψηφιακών λύσεων, Tototheo Maritime and Marine Fields Holdings.

Η συλλογή δεδομένων, η ανάλυση και η βοήθεια στη βελτιστοποίηση κλήσεων λιμένων , όπως και η ακριβής εκτίμηση της ώρας άφιξης του πλοίου, αποτελούν τα πεδία του συνδυασμού γνώσεων που θα εκδηλωθεί από το μνημόνιο.

Επιπλέον, οι βελτιστοποιημένες λειτουργίες αποστολής μέσω της χρήσης της Τεχνητής Νοημοσύνης, της δυναμικής Τεχνητής Νοημοσύνης, του πιο αποτελεσματικού οικοσυστήματος επικοινωνιών για επικοινωνία στην ακτή και του Διαδικτύου της Ναυτιλίας, ολοκληρώνουν τους στόχους αυτής της συνεργασίας.

«Αυτή η συνεργασία είναι σύμφωνη με τη μακροπρόθεσμη φιλοσοφία μας ότι το μέλλον της ναυτιλίας είναι στην ανταλλαγή γνώσεων και διατηρώντας ανοιχτό μυαλό σε νέες ιδέες, επιχειρηματικά μοντέλα και δομές», δήλωσε ο συν-διευθύνων σύμβουλος της Tototheo Maritime, Σωκράτης Θεοδοσίου.

Ο Ανδρέας Χρυσοστόμου, Διευθύνων Σύμβουλος της MarineFields Holdings, συμπλήρωσε ότι: «Η πολυπλοκότητα και η συχνότητα των αλληλεπιδράσεων μεταξύ των διαφόρων συνιστωσών του θαλάσσιου οικοσυστήματος είναι αυτό που κάνει τη βιομηχανία μας τόσο δυναμική».

Είναι σημαντικό εξήγησε, να πλαισιωθούν όλες αυτές οι αλληλεπιδράσεις και να εξαχθούν οι πληροφορίες που απαιτούνται για κάθε δραστηριότητα τη σωστή στιγμή και με το σωστό τρόπο, προκειμένου να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα και να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα.

Ο Ζαχαρίας Σιούκουρος, Διευθύνων Σύμβουλος της CMMI χαιρέτισε αυτήν την τριμερή συνεργασία, δηλώνοντας ότι «η ανάπτυξη της ναυτιλιακής βιομηχανίας καθοδηγείται από καινοτόμα προϊόντα, μεθόδους και διαδικασίες. Για την ανάπτυξη αυτών – ως απάντηση στις πραγματικές ανάγκες της βιομηχανίας  κατέληξε, είναι απαραίτητη η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και η δημιουργία συνεργιών μεταξύ επιχειρήσεων και ερευνητικών οργανισμών.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X