Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

To MV VASSOS, το πρώτο πλοίο υψηλής ενεργειακής απόδοσης, στο στόλο της Safe Bulkers

Tο νεότευκτο πλοίο της MV Vassos, Ιαπωνικής κατασκευής και χωρητικότητας 82,000 dwt, παρέλαβε η Safe Bulkers Inc, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο NYSE της Νέας Υόρκης από το 2008, με Διευθύνοντα Σύμβουλο τον κ. Πόλυ Β. Χατζηωάννου.

Ενισχύοντας και αναβαθμίζοντας ενεργειακά το στόλο της η Safe Bulkers εγκαινιάζει ένα από τα πρώτα πλοία υψηλής ενεργειακής απόδοσης που κατασκευάστηκαν με σχεδιασμό που πληροί τις απαιτήσεις των κανονισμών του IMO που αφορούν στη μειωμένη εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα κατά 30% σε σύγκριση με το 2008 (EEDI – Phase 3) και επίσης συμμορφώνεται με τον τελευταίο κανονισμό για τις μειωμένες εκπομπές οξειδίων του αζώτου (NOx-Tier III).  

Το MV Vassos είναι το πρώτο από τα συνολικά εννέα (9) νεότευκτα «πράσινα» πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου που έχει παραγγείλει η Εταιρεία και τα οποία θα παραδοθούν μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2024. Όλα τα νεότευκτα πλοία θα κατασκευαστούν σε Ιαπωνικά ναυπηγεία βάσει των πλέον σύγχρονων περιβαλλοντικών προδιαγραφών  της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας και με σχεδιασμό ευθυγραμμισμένο με τους προαναφερθέντες περιβαλλοντικούς δείκτες, καλύπτοντας τους πιο αυστηρούς περιβαλλοντικούς κανονισμούς που θα τεθούν σε εφαρμογή μετά το 2025.  

Το MV Vassos όπως και τα άλλα οκτώ υπό παραγγελία πλοία θα φέρουν την Κυπριακή σημαία, ενώ η διαχείρισή του θα γίνεται από την εταιρεία διαχείρισης Safe Bulkers Management Ltd με έδρα τη Λεμεσό. Η ένταξη των νέων αυτών πλοίων στο Κυπριακό νηολόγιο θα συμβάλλει δυναμικά στην ποιοτική ενίσχυση της Κυπριακής σημαίας καθώς στην περαιτέρω αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητας της Κυπριακής ναυτιλίας.  

Enalios Media

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X