Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

To Cyprus Marine Club, φιλοξένησε τον υφυπουργό Ναυτιλίας

Στενότερη συνεργασία, σε συμβουλευτικό επίπεδο, με τους πλοιοκτήτες πρότεινε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης, φιλοξενούμενος στο Marine Club Cyprus, όπου απάντησε σε σωρηδόν ερωτήσεις της Leadership Coach Muriel Matta και αντάλλαξε απόψεις με τα μέλη του Marine Club Cyprus, για τις σημερινές προκλήσεις της Ναυτιλίας.

Ο υφυπουργός μιλούσε στην παρουσία περίπου 100 μελών του ναυτιλιακού κόσμου της Κύπρου, για τις 100 μέρες παρουσίας του στο πηδάλιο του υφυπουργείου.

Σε ένα περίπου χρόνο ανέφερε, αναμένεται να γίνει η ψηφιοποίηση του Υφυπουργείου, ενώ ανακοίνωσε πως ο ίδιος επιθυμεί τη δημιουργία μιας πιο δυνατής πλατφόρμας επικοινωνίας μεταξύ Κυβέρνησης και πλοιοκτητών στο νησί.

Το κράτος εξήγησε ο υφυπουργός, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την εμπειρία τους και τον συμβουλευτικό τους ρόλο για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ναυτιλιακή βιομηχανία.  

Υφυπουργός και πλοιοκτήτες συζήτησαν τρόπους εκμοντερνισμού της Κυπριακής Ναυτιλιακής Διοίκησης .

Ο Βασίλης Δημητριάδης μοιράστηκε το όραμα του για τη διαμόρφωση ενός μακροπρόθεσμου στρατηγικού σχεδιασμού για την κυπριακή ναυτιλία και παρέθεσε τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας στην κυπριακή οικονομία,το ναυτιλιακό τομέα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα πληρώματα λόγω του κορωνοϊού.  

Προσέλκυση περισσότερων γυναικών στη Ναυτιλία

Επίσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ενίσχυση της ναυτιλιακής εκπαίδευσης, τις προοπτικές των γυναικών στην ναυτιλιακή βιομηχανία, τη μεταμόρφωση του τομέα στη βάση των νέων περιβαλλοντικών κανονισμών και την προώθηση ενός υγιούς τρόπου ζωής.  

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X