Νέα

  • “SEA” YOU

To υφυπουργείο Ναυτιλίας μας καλεί στη “Θάλασσα 2021”

Πρόκειται για μια μεγάλη εκδήλωση που διοργανώνει το Υφυπουργείο Ναυτιλίας σε συνεργασία με τον Δήμο Λεμεσού και περιλαμβάνει μια ολοήμερη εμπειρία γεμάτη Θάλασσα. Θα δίνει την ευκαιρία στους πολίτες να επισκεφθούν να γνωρίσουν τη ναυτιλία, μέσα από αριθμό εκδηλώσεων και να συμμετάσχουν σε δράσεις της αρεσκείας τους.

Οι εν λόγω εκδηλώσεις υπό τον τίτλο “Θάλασσα 2021” είναι προγραμματισμένες για το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021.

Η καλλιέργεια θαλάσσιας και ναυτιλιακής Κουλτούρας στην Κοινωνία των Πολιτών, είναι στις προτεραιότητες του υφυπουργείου Ναυτιλίας, δράσεις του οποίου στρέφονται στην ανάδειξη του τρόπου με τον οποίο μπορούμε να “ζούμε” τη θάλασσα ως ψυχαγωγία, κατεύθυνση σπουδών, επαγγελματική και οικονομική δραστηριότητα.

“Ελάτε να ζήσουμε μια μοναδική εμπειρία”, αναφέρει ο υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης, σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνιικής δικτύωσης.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fvassilis.demetriades.9%2Fposts%2F3077774872501146&show_text=true&width=500

Στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος φορείς και οργανώσεις που ασχολούνται με τη θάλασσα, τη ναυτιλία και τη γαλάζια οικονομία με οργάνωση μεγάλου αριθμού δράσεων, μεταξύ άλλων, καταδυτικές εξορμήσεις, μαθήματα θαλάσσιων αθλημάτων, ενημέρωση για τη σημασία και τις προοπτικές της Ναυτιλίας, της Γαλάζιας Οικονομίας και των λιμένων για την Κύπρο, ενημέρωση για κλάδους ναυτιλιακών σπουδών και ναυτικής εκπαίδευσης, καθαρισμός παραλιών, ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα προστασίας του Θαλάσσιου περιβάλλοντος, ενημέρωση για την ενάλια αρχαιολογία, εικαστικές εκθέσεις για τη θάλασσα και προβολή ταινιών μικρού μήκους, καθώς και αγώνα δρόμου 5 και 10χιλιομέτρων αφιερωμένο στους ναυτικούς.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με μεγάλη συναυλία στην πλατεία του Παλιού Λιμανιού στη Λεμεσό. Όλοι οι συμβαλλόμενοι Φορείς και Οργανισμοί καθώς και το πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων θα ανακοινωθεί σύντομα.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X